kordonbontás;Karmelita kolostor;Momentum Mozgalom;

Nyolcadik alkalommal is kordont bontott a Karmelita kolostornál a Momentum

A rendőrök nem avatkoztak be, csak a végén igazoltattak. 

Ismét bontotta a Karmelita kolostor előtt elhelyezett kordont a Momentum Mozgalom. Az ellenzéki párt politikusai - már nyolcadik alkalommal tartottak hasonló akciót.

Mint a párt Facebook-oldalán péntek reggel közzétett élő közvetítésből kiderül, a rendőrök nem avatkoztak be, passzívan szemlélték a történéseket. Amint véget ért az akció, csak azt követően igazoltatták a résztvevőket.

A meglehetősen csendes, nyugodt légkörben zajló megmozdulás végén néhány momentumos helyet foglalt az elbontott kordonelemeken.

„Nemrégiben amúgy a rendőrség is kimondta azt, hogy ez nem egy építési kordon, hanem ez egy személyeket védő, illetve magát az épületet védő kordon. Ennek a mai napig is ki van írva, hogy erre a kordonra, hogy építési terület” - magyarázta a párt frakcióvezető-helyettese.

Bedő Dávid szerint valaki nem mond igazat ebben a történetben: vagy a rendőrség vagy a kormány. Jó lenne, hogy ha most már pont kerülne ennek az ügynek a végére, és kiderülne, hogy miért van itt valójában - fűzte hozzá.