egészségügy;Szigetszentmiklós;szakrendelő;előjegyzés;időpont kérése;

Már hat szakrendelésre nem lehet idei időpontot foglalni a szigetszentmiklósi rendelőintézetben

Egyes szakrendelések ellátási területéhez 170 500 fő, más szakrendelések (mint pl. az ultrahang) ellátási területéhez 125 000 lakos tartozik.

Már hat szakrendelésre nem lehet erre az évre időpontot foglalni a szigetszentmiklósi rendelőintézetben az intézet aktuális tájékoztatása szerint, amit a Telex vett észre.

Június elején szakorvoshiány miatt már kilenc hónapot kellett várni egy ultrahangra a szigetszentmiklósi rendelőintézetben, és ekkor az ultrahangon kívül néhány további szakvizsgálatra sem lehetett már időpontot foglalni az idei évre. Most kiderült, hogy azóta ez a lista tovább bővült.

Jelenleg hat szakrendelés mellé írták oda, hogy „előjegyzési naptára 2023. évre betelt”.

Így ebben az évben ezekre a szakorvosi vizsgálatokra nem tudnak a betegek időpontot foglalni Szigetszentmiklóson:

  • gasztroenterológiára

  • kardiológiára

  • ortopédiára

  • szemészetre

  • tüdőgondozóba

  • ultrahangra

De betelt az idei naptárja a két bőrgyógyász és a két pulmonológus szakorvos közül az egyiknek, a mammográfiás szakrendelés pedig szünetel az intézetben. Mammográfiára két budapesti intézménybe irányítják át a betegeket.

A szigetszentmiklósi Szakorvosi Rendelőintézethez húsz település tartozik: lényegében az egész Csepel-sziget lakóinak és a dél-pesti régió több településének egészségügyi ellátását kell biztosítania. Egyes szakrendelések ellátási területéhez 170 500 fő, más szakrendelések (mint pl. az ultrahang) ellátási területéhez 125 000 lakos tartozik.