végelszámolás;kormánypropaganda;megafon;

Lehúzza a rolót a kormánypropagandát osztó Kopasz 634 millió forinttal kitömött egyszemélyes cége

Semmi pánik, Filep Dávid áldásos ténykedése a Megafon révén valószínűleg ugyanúgy folytatódik, mint eddig.

Néhány hete végelszámolás alá került a „Kopasz oszt” néven tevékenykedő megafonos beszélőfej, Filep Dávid alkalmazottak nélküli cége, az Aktuális Média Nonprofit Kft. Az elektronikus cégbeszámolóra feltöltött dokumentumot elsőként a 24.hu vette észre.

Mint azt korábban megírtuk, ez az egyszemélyes cég volt az, amelyik a tavalyi országgyűlési választások előtt főként Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelöltet lejárató tartalmakkal, valamint a „Gyurcsány-show” különféle epizódjaival boldogították az internetezők mindennapjait. Emellett egy kaptafára készült egy sor hirdetés a Facebookra, amelyben az egyes választókerületek ellenzéki képviselőjelöltjeit igyekeztek módszeresen összegyurcsányozni. Mindez persze nem volt ingyen, még tavaly decemberben lapunk is beszámolt arról, hogy 2021 óta több mint 455 millió forintot szórt el a Fidesz propagandapaneljeinek terjesztésére, miközben nem volt látható bevétele. A cég alkalmazottainak száma nulla, egyetlen tagja maga Filep Dávid, bár eredetileg része lehetett a projektnek egy híroldal is, ami azonban jó hamar, már 2021-ben leállt. A választások utáni nyáron a Megafonhoz hasonlóan alábbhagyott a cég ténykedése, tavaly ősztől kezdődően azonban újraindult, főként szankciózós, dollárbaloldalozós témákkal. A „Gyurcsány-show” keretében ekkor főként Karácsony Gergely főpolgármestert igyekezte lejáratni. A mutatványok valahol, valaki(k)nek nagyon tetszhettek, ugyanis tavaly ismeretlen forrásból 634 millió forinttal tömték ki az egyszemélyes vállalkozást.

A végelszámolásról június 26-án nyilatkozott a „vállalkozó”, és a határozatba némi humort is sikerült csempészni, ugyanis a dokumentum hangsúlyozza, hogy Filep „egyhangúlag” döntött az egyszerűsített végelszámolásról, június 30-ai kezdődátummal. A cég jogutód nélkül szűnik meg, a végelszámolót terhelő feladatokat Filep Dávid végzi el.

A 24.hu kereste a témában a propagandistát, hogy kommentálja a bezárást, de ezt cikkünk írásáig nem tette meg. Arra viszont a lap is felhívta a figyelmet, hogy mindez persze nem jelenti azt, hogy a Kopasz felhagyna áldásos tevékenységével, hiszen bejegyzéseit a Megafon futtatja, a közösségi médiában futtatott nagyüzemi agymosoda pedig természetesen nem zárt be.

A DK idő közben azt közölte, hogy feljelentést tesz az ügyben. Sebián-Petrovszki László pártigazgató lapunkhoz is eljuttatott közleményében azt írta, hogy mivel a cégnek tavaly úgy lett 600 millió forintja, hogy bevallottan nem folytatott semmilyen értékesítési tevékenységet, alappal merül fel az esetleges pénzmosás gyanúja. A párt szerint a tiltott pártfinanszírozás eshetősége is fennáll.