Hír TV;Pálffy István;riport;kirúgás;Bors;

A Bors elkísérte első Hír TV-s munkanapjára Pálffy Istvánt, de a tévés kirúgása után gyorsan törölte a riportot

Az Index viszont szemlézte a videót, így teljesen nem sikerült eltüntetni a tartalmat.

A kormánypárti médiaholdinghoz (KESMA) tartozó Bors elkísérte első munkanapjára Pálffy Istvánt, hogy megmutassa a műsorvezető rituáléit és interjúzzon vele. A riport azonban kedd este óta elérhetetlen, csakúgy, mint Pálffy István facebookos rajongói oldala – vette észre a Média1.

Amint arról lapunk is beszámolt, egy meglehetősen zavarba ejtő kijelentés hangzott el hétfő este a Hír TV Napi aktuális című műsorában, amelyet első alkalommal vezetett Pálffy István. Az egyik vendég az ellenzék korábbi miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter volt, akit Pálffy az újonnan megalakult pártjáról is faggatott. A beszélgetés teljesen átlagos mederben folyt, amikor váratlan párbeszéd vette kezdetét. A műsorvezető kijelentette, hogy „bizonyos türelemmel kétségkívül kell lenni egy olyan betegség felé, mint a pedofiloké”. A csatornától azonnali hatállyal menesztették, és a Hír TV közleményben határolódott el Pálffy alakításától.

Mint azt a Media1 megtudta, már kedd estére eltűnt Pálffy István hivatalos Facebook-oldala, amivel az elmúlt hetekben az akkor még csak közelgő műsorvezetését népszerűsítették. A HírTV-t tulajdonló fideszes médiaholding, a KESMA / Mediaworks alá tartozó Bors internetes oldalán pedig elérhetetlenné vált  a Pálffy első munkanapjáról szóló videóriport.

A linken lévő tartalmat viszont még kedden leszemlézte az Index, így a törölt videóriport szemléje továbbra is elérhető. A portál összefoglalójából pedig kiderül, hogy a Bors többek közt arról számolt be:

  • Pálffy a napját a Lukács fürdőben kezdte, ahol szaunázással és egy kiadós úszással nyitotta a napot.

  • majd ivott egy kávét, és elindult a Hír TV szerkesztőségébe próbára.

  • a tévés úgy fogalmazott, hogy a próbák mindig nagyon nehezek, és az élő adás mindig könnyebb, mert akkor „már igazán téma van, és valóságos dolgok kerülnek napirendre”,

  • Pálffy István sokféle hírműsort vezetett, és rádiózott is, de „ez egy olyan dolog volt, ami örökre megmarad az emberben”, és szerinte tévedés, hogy a rutinos tévéseknek nincs lámpaláza.

  • arra a kérdésre, hogy hogyan lehet felkészülni egy élő adásra, azt válaszolta, „leginkább úgy, hogy eltölt 50 évet a híriparban”.

  • a bakizásról úgy vélekedett, hogy senki sem tökéletes, ez mindenkivel megtörténik, és ezért az emberek megbocsátják, sőt, szeretik is, kifejezetten azonosulnak vele.