matematika;pedofília;fellebbezés;szexuális erőszak;fegyházbüntetés;kiskorú lány;különóra;

Nyolc év fegyházra ítélték a matematika-korrepetálással házaló pedofilt

A magát mérnöknek kiadó férfi székesfehérvári lakásán tartotta a tanítványát egyre durvább szexuális cselekményekre kényszerítő különóráit. Az ügyészség súlyosításért fellebbez.

A Székesfehérvári Törvényszék folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt 8 év fegyházbüntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a férfit, aki matematika-oktatás ígéretével elcsábított, és tanítás helyett szexuális kapcsolatot létesített egy kiskorú lánnyal – áll az ügyészségi portál kedd reggeli hírében, amely szerint a Győri Fellebbviteli Főügyészség a férfi büntetésének a súlyosítását indítványozza.

A tényállás szerint a férfi 2019 nyarán interneten keresztül – magát mérnöknek feltüntetve – matematika korrepetálásra adott fel hirdetést. A szülők beíratták a 15 éves lányukat a különórára, amit a férfi a székesfehérvári lakásában tartott. Kihasználva az együttléteket, az élettársi kapcsolatban élő „tanár” a lánnyal szexuális kapcsolatot alakított ki. Miután az édesanya észlelte a lánya és a férfi közötti üzenetváltásokat, megbotránkozott azok tartalmán, és közölte, hogy a továbbiakban nem tartanak igényt a különórákra.

Az álkorrepetítor azonban folytatta a lánnyal a szexuális viszonyt, a tapasztalatlan és naiv fiatal lányt manipulálta, érzelmileg teljes mértékben befolyásolta. – Az aktusok során egyre inkább durva szexuális cselekmények elvégzésére, illetve eltűrésére kényszerítette, megalázta, bántalmazta. A gyermek a korábbi jó tanulmányi eredményeit lerontotta, a családjától eltávolodott, függőségi, alárendeltségi viszonyba került a férfival – állapította meg az elsőfokú bíróság. Az esetre végül úgy derült fény, hogy a lány nem a szüleinek, hanem egyik rokonuknak számolt be a kapcsolatról.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a férfival szemben hosszabb tartamú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabása indokolt, továbbá törvény értelmében kötelező végleges hatállyal eltiltani minden olyan foglalkozástól, amelynek keretében gyermekekkel kerülne kapcsolatba. A vádlott és védője felmentésért fellebbezett, az eljárás másodfokon a Győri Ítélőtáblán folytatódik.