támogatás;Szeged;Iványi Gábor;Magyar Evangéliumi Testvérközösség;

Tízmillióval támogatja Iványi Gábor egyházának szegedi iskoláját a városi önkormányzat

A NER miatt a megszűnés szélére került a hosszú évtizedek óta működő ellátórendszer. 

Tóth Károly önkormányzati képviselő azt javasolja indítványában a szeptember 22-én ülésező közgyűlésnek, hogy Szeged város önkormányzata azonnali hatállyal biztosítson 10 millió forint rendkívüli támogatást a szegedi Wesley János Óvoda, Általános Iskola és Gimnáziumnak, amely a működőképessége határára került, mivel az Orbán-kormány bosszút áll az intézményt fenntartó Magyarországi Evangéliumi Testvérközösségen (MET). Botka László polgármester támogatja a képviselő által benyújtott indítványt - közölte lapunkhoz is eljutatott közleményében a szegedi önkormányzat. 

Mint korábban mi is hírt adtunk róla, a MET hónapok óta csak egy részét kapja meg annak az állami támogatásnak, amely szerinte járna neki. Tartozásaira hivatkozva Iványi Gábor egyháza most egyetlen forintot sem kapott, a dolgozóinak már hónapok óta nem tud teljes fizetést adni. Emiatt a MET éppen a működőképesség határán áll, többi munkatárs türelme is elfogy lassan, tíz százalékuk már felmondott.

Az tájékoztatás szerint Tóth Károly önkormányzati képviselő a közgyűlés támogatását kéri annak érdekében, hogy a Wesley pedagógusai mielőbb megkaphassák a fizetésüket és folytatni tudják a társadalmi integrációban végzett értékes munkájukat. Szeged város önkormányzata felelősséget vállal az elesettekért, a hátrányos helyzetű és a speciális nevelési igényű gyermekekért, és az őket gondozó, nevelő pedagógusokért, akik második hónapja nem jutnak fizetésükhöz. Hozzáteszik, hogy a szegedi Wesley János Óvodában, Általános Iskolában és Gimnáziumban felbecsülhetetlenül értékes pedagógiai munkát végeznek 2007 óta. Az intézményben eddig több mint 60 tanár fejlesztett, nevelt és tanított hátrányos helyzetű, valamint sajátos nevelési igényű gyermekeket. Az oda járó 150 gyermek 80 százaléka sajátos nevelési igényű.