Nyíregyháza;Kovács Ferenc;Momentum;akkumulátorgyár;

2023-09-25 07:29:00

Az épülő akkugyárról kérdezett a momentumos, a nyíregyházi polgármester beintett neki

Nem tetszett Kovács Ferencnek a felvetés, hogy vállalna-e sormunkát az üzemben.

Zárt ajtók mögé bújtak a fideszes képviselők a Nyíregyházára tervezett akkumulátorgyár ügyében, noha az üzleti titoknak minősülő néhány adat kivételével a három és fél órás napirenden elhangzott információk nagy része olyan volt, amit a lakosság megismerhetne és meg is kellene ismernie - erről írt Lengyel Máté nyíregyházi momentumos önkormányzati képviselő a Facebookon.

A politikus szerint továbbra is megválaszolatlanok maradtak kérdéseik, például, hogy miért fél a polgármester a Nyíregyházán élőket nyílt fórumon vagy közmeghallgatáson tájékoztatni az akkumulátorgyárral kapcsolatban. Lengyel Máté beszámolója szerint három körben tette fel kérdéseit, voltak köztük szakmai kérdések a beruházásokról és a hozzá kapcsolódó fejlesztésekről, valamint állítása szerint a városlakók által hozzá eljuttatott, az azt megelőző három órában még nem megválaszolt kérdések. Kérdései közben már érezte, hogy a polgármester, a fideszes Kovács Ferenc kezd feszült lenni. Lengyel Máté előbb megkérdezte, hogy „a munkásszállókon élő gazdasági bevándorlók a város egészségügyi ellátórendszerét veszik majd igénybe, vagy külön lesz kiépítve számukra ilyen lehetőség?” Majd feltette a kérdést, hogy

Amire válaszul Kovács Ferenc inkább bemutatott neki. Amikor Lengyel Máté közölte, hogy ezt továbbítani fogja a lakosságnak, a városvezető megismételte a nemzetközi kézjelzést, hozzátéve, ez személyesen a momentumosnak szól.

A bocsánatkérési felszólításnak a polgármester nem tett eleget, ezt követően pedig a momentumos politikus szót kért, hogy írásban is jegyzőkönyvbe kerülhessen a polgármesteri kézmozdulat, ám nem kapott lehetőséget újabb felszólalásra.

„Ahogy gyáván elzárkózik a lakosság tájékoztatásától, talán ezt a tettét is gyáván letagadja majd. De akkor mit lehet neki elhinni? Semmit. Nem bátorítok senkit arra, hogy a polgármester magatartását kövesse. A legnagyobb jelzés az lesz számára, ha sikerül elzavarnunk a pártkatonáival együtt” - értékelt Lengyel Máté.