egészségügy;műtét;sebészet;Szent István Kórház;lift;

Két napig egy lift sem működött a Szent István Kórház sebészetén, műtéteket kellett elhalasztani

Jelenleg is zajlanak a keddi operációk pótlásai, a szerdára előjegyzett beavatkozásokat pedig az intézmény más műtőiben végezték el. Az egyik liftet csütörtök reggelre javították meg, a másik azonban továbbra sem üzemel.

Két napig egyetlen lift sem működött a Szent István Kórház sebészetén, ezért műtéteket kellett elhalasztani – tudta meg az RTL Híradó.

A csatorna szerint a kórház érintett osztályán már régóta nem működik az egyik lift, de kedden a másik is elromlott. Egy beteg hozzátartozója elmondta: reggel hazaküldték azokat, akik aznapra voltak kiírva. Ám azt, aki fent volt a műtőben, és le kellett valahogy hozni, hatan vitték kézben az osztályra.

A sebészet a három emeletes B épületben működik. Az osztály az első emeleten van, míg a műtők a másodikon, ezért kellett elhalasztani az operációkat. A liftet csütörtök reggelre javították meg.

A Szent István Kórház a csatornának azt írta, jelenleg is zajlanak a keddi műtétek pótlásai, a szerdára előjegyzett beavatkozásokat pedig az intézmény más műtőiben végezték el.

Egyetlen beteg sem maradt ellátatlan – tette hozzá az intézmény.

A másik lift továbbra sem üzemel, az RTL Híradó információi szerint 6,5 millió forintba kerülne a felújítása.

Az Orvostechnikai Szövetség szerint a kórházak rekordmagas adóssága következtében is sok műtét marad el, a kifizetetlen számlák miatt ugyanis a beszállítók nem tudják biztosítani az eszközöket. Rásky László, a szervezet főtitkára úgy számol, szeptember végére már 100 milliárd forint lehet a kórházak lejárt tartozása.