Fót;feleség;jutalmak;milliók;fideszes polgármester;fideszes alpolgármester;

2023-10-03 13:43:00

Fideszes aratás Fóton: a polgármester mellett az alpolgármester is milliós jutalmat kapott

Bíró Zoltán a pénzből jórészt a feleségéhez köthető szervezeteknek jótékonykodott, és mint a méltatásból kiderült, „megérdemli a hathavi jutalmat, hiszen hétvégéit is feláldozta munkája során”.

Kinyílt a Budapesthez közeli Fót pénzeszsákja az egy év múlva lejáró mandátumú fideszes önkormányzati vezetőknek, és Vass György polgármester nyári hatmilliós jutalma után a helyi képviselő-testület kormánypárti többsége a múlt héten Bíró Zoltán alpolgármesternek sem csekély, 2,6 millió forintnak megfelelő hathavi jutalmat szavazott meg – derült ki a Magyar Narancs keddi cikkéből. Ahogy arról mi is írtunk, Vass azután vette fel fél éves jövedelmét, miután Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter helytelenítette azt.

Ahogy azonban a polgármester is arra hivatkozott, hogy jutalmán nagy részét civil szervezeteknek juttatja, úgy helyettese is jótékonykodásról számolt be, s azzal fogadta el az összeget, hogy két éve, amikor szintén jutalmat kapott, felajánlotta egyesületek és karitatív szervezetek részére. Most, mint mondta, a 2,6 milliót felajánlja a Károlyi Clarisse Alapítvány Oltalom otthonának, a Romtemplom Alapítványnak és az idén 45 éves Fóti Asszonykórusnak.

Csakhogy a helyi képviselő-testületben ez a fajta jótékonyság csípte az ellenzék szemét, ugyanis Csorba István DK-s önkormányzati képviselő a testületi ülésen megjegyezte, hogy a Károlyi Klarissza Alapítványt Bíró felesége, Szécsi Ildikó Csilla vezeti, a Romtemplom Alapítványban pedig kuratóriumi tag. Fót jegyzője, Mihályi Zsolt Apor azonban rögvest tisztázta, hogy nincs itt semmiféle összeférhetetlenség, hiszen „az alapítvány vezetője véletlenségből az alpolgármester felesége”, ráadásul a felajánlással nem a család magánpénzét gyarapítja.

Az alpolgármester jutalmának több mint a kétszeresét felvevő Vass György méltatása is említésre méltó, ugyanis helyettese tevékenységének tudta be, hogy megépült egy üzletközpont, egy kanyarodósáv, valamint egy gyalogátkelőhely, miközben hatékonyan koordinálta „a mélyépítési, csapadékvíz-elvezetési, útépítési munkákat”. – Alpolgármesteri munkája során, mint művezető, üzemvezető is bizonyított, és az iskolai végzettsége alapján is megérdemli a hathavi jutalmat, hiszen hétvégéit is feláldozta munkája során – emelte ki főnöke, azaz a polgármester.