létszámleépítés;Mészáros Lőrinc;magyar bankholding;MBH Bank;

2023-10-04 06:46:00

Létszámleépítés jöhet Mészáros Lőrinc szuperbankjánál, a lépés több száz embert érinthet

Elsősorban Budapesten, irodai funkcióban dolgozó embereket küldenének el, köztük vezetőket is.

Csoportos létszámleépítésre készül a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Magyar Bankholding – derül ki az MBH Bank Telexnek küldött válaszából.

A Takarékbank, a Budapest Bank és az MKB Bank fúziójával létrejött új gigabankot a portál azután kereste meg, hogy a hozzá eljutott információk szerint az elmúlt hetekben csoportos létszámleépítés történt a pénzintézetben. Az MBH Bank azzal cáfolta az értesülést, hogy múlt héten tárgyalást kezdeményeztek a bankban működő üzemi tanáccsal „a munkáltató csoportos létszámleépítési szándékáról”.

– Az MBH Bank előzetesen elfogadott stratégiája mentén, az eredeti fúziós menetrend szerint, a fenntartható, gazdaságos működés érdekében szünteti meg az egyesült három bank működési és szervezeti párhuzamosságait, ami egy fúziós folyamat logikus velejárója és létszámracionalizálással jár – szól az indoklás. Az MBH Bank válasza alapján tehát a most belengetett létszámleépítés nem jött váratlanul, kezdettől fogva azzal számoltak, hogy a fúzió során elküldenek embereket.

Az MBH Bank válasza alapján több száz dolgozót küldhetnek el. Azt írták, hogy

Az MBH Bank kiemelte, hogy a törvény által biztosított juttatási csomagon túl egy átfogó belső program keretében tanácsadással és aktív munkahelykeresési támogatással segíti az érintetteket az elhelyezkedésben.