vasút;MÁV;mozdony;

Ajtóvezérlési hiba miatt az első napon lerobbant a MÁV vadonatúj bérelt mozdonya

A cég korábban azt közölte, hogy kiváló műszaki állapotban vannak. 

Reggel még imázsfilmet tett róla közzé, hétfő délutánra azonban meghibásodott a Magyar Államvasutak (MÁV) által bérelt Siemens-mozdony - derül ki a hvg.hu cikkéből.

Amikor a vonat a nap folyamán megtett 529 kilométert, s 13:26-kor befutott Kőbánya-Kispestre, akkor 35 percet vesztegelt az állomáson, s csak negyven perc késéssel tudott visszaindulni a Nyugati pályaudvarra.

Az állami vasúttársaság közlése szerint a Tokaj IC-n ajtóvezérlési hiba lépett fel, azonban a helyszínen elhárították a hibát, így tovább tudta folytatni útját. A portál emlékeztetett, hogy továbbra sem kaptak választ arra, hogy mennyibe kerül a 15 használt mozdony bérlése, amelyekre t szeptember 28-án írták alá a szerződést. A MÁV azonban akkor azt közölte, hogy kiváló a húsz éves átlagéletkorú mozdonyok műszaki állapota.

A portál információi szerint a bérleti szerződés valójában egy lízingkonstrukció a 10 éves futamidő után az opciós lehetőség lehívásával megvásárolhatók. Akkor harminc évesek lesznek, amely még is így fiatalabb, mint a jelenleg negyven éves átlagkorral rendelkező V43-as mozdonyok.