Magyar Nemzeti Múzeum;Dúró Dóra;L. Simon László;Csák János;Mi Hazánk Mozgalom;

A Mi Hazánk hatalmas sikere: 18 év alattiak nem látogathatják a Nemzeti Múzeum kiállítását

A szélsőjobboldali párt törvényességi felügyeleti eljárást kezdeményezett az LMBTQ+-kisebbség elleni erőszakot, illetve a „meleg idősotthont” ábrázoló képsorozat miatt. Csák János kulturális miniszter helyt adott a kifogásoknak.

Újabb Mi Hazánk-siker: 18 év alatt nem látogatható a Nemzeti Múzeum kiállítása - ezzel a (szarkazmus nélküli) címmel juttatott el közleményt lapunkhoz Dúró Dóra, az oltásellenes szélsőjobboldali párt elnökhelyettese.

Dúró Dóra a közleményben arról számolt be, hogy a Mi Hazánk kezdeményezése nyomán 18 év alattiak nem látogathatják tovább a Nemzeti Múzeum kiállítását, mert az sérti a gyermekvédelminek mondott törvényt. Csák János kulturális és innovációs miniszterr az előremutató kezdeményezés nyomán megállapította a törvénysértést, miután Dúró Dóra törvényességi felügyeleti eljárás lefolytatását kérte.

A Mi Hazánk elnökhelyettesénél a Nemzeti Múzeumban megtekinthető Nemzetközi Sajtófotó Kiállítás vágta ki a biztosítékot, azon ugyanis állítása szerint a 2022-es év legfontosabb eseményeként jelenítik meg az LMBTQ+-kisebbség elleni erőszakot, illetve a „meleg idősotthont” ábrázoló képsorozaton tekinthetik meg az odalátogatók például azt, hogy női ruhába és tűsarkúba öltözött férfiak rúzsozzák magukat.

Csák János mindezek után arról tájékoztatta, hogy a „családok védelméről szóló törvény” érvényre jutásának biztosítását kérte számon L. Simon László főigazgatón, így a múzeum szigorította a kiállítás megtekintésének szabályait, és 18 év alattiak számára ezentúl nem értékesít jegyet.