Nemzeti Múzeum;Dúró Dóra;L. Simon László;Hadházy Ákos;

„Nem kellett volna Dúró Dórára posztolnia” - Név nélkül nyilatkozó fideszes bírálta L. Simon Lászlót

Hadházy Ákos szerint egy „zsebnáci párt homofób picsogása” miatt kellett mennie a Magyar Nemzeti Múzeum igazgatójának. 

L. Simon László rosszul kezelte a Nemzetközi Sajtófotó Kiállítás ügyét, a 18-as karikát - jelentette ki egy név nélkül nyilatkozó kormányközeli forrás az atv.hu kérdésére.

Mint korábban mi is hírt adtunk róla, Csák János kulturális és innovációs minisztter kirúgta L. Simon Lászlót, miután a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője aggályát fejezte ki, hogy gyerekek is megtekinthetik a Nemzetközi Sajtófotó kiállítás képsorozatát, amelyen egy meleg idősotthon látható. 

A már meg nem nevezett kormányközeli forrás azt mondta, L. Simon Lászlónak hatalmas a kultúrához való hozzáértése, elismerést érdemel a Nemzeti Múzeum igazgatói székében eltöltött időszakért. – Nem kellett volna Dúró Dórára posztolnia - fűzte hozzá. 

„Él és virul a nemzet múzeuma. Köszönjük, kedves Dúró képviselő asszony… Különösen köszönjük a közönségünk figyelmét, szeretetét és megértését” - ez volt az a mondat, amelyet a név nélkül nyilatkozó kormánypárti forrás szerint nem kellett volna kiírnia a most menesztett főigazgatónak. 

„Nos, ide jutottunk. A fideszes elmebaj (nem, senki nem népszerűsített semmiféle nemi kicsapongást, a World Press kiállítás főleg nem) odáig pörgött, hogy a hű fideszes kultúrpápát is kirúgják a Nemzeti Múzeum éléről egy zsebnáci párt homofób picsogása miatt” - utóbbit már Hadházy Ákos írta az esettel kapcsolatban. A független országgyűlési képviselő szerint L. Simon Lászlót persze nem kell sajnálni, biztosan jól ellesz a birtokain. „Itt a farok csóválja a kutyát, a zsebnáci segéderő képes megmondani egy miniszternek, ki lehet intézményvezető és ki nem…” - fűzte hozzá Hadházy Ákos.