Robert Fico;Szlovákia;sajtószabadság;

Robert Fico meglépte, mostantól csak a neki szimpatikus sajtóval áll szóba

A magyarországi médiaviszonyokkal kapcsolatos bármilyen egyezés csupán a véletlen műve. 

Megszakítja a kommunikációt a neki nem tetsző médiával Robert Fico miniszterelnök, szerinte ugyanis egyes szerkesztőségek nem teljesítik törvényes kötelezettségüket - derül ki a Paraméter cikkéből. 

A Markíza televízió, a Denník N, a Sme és az Aktuality portállal mostantól nem áll szóba a kormányfő. Utóbbi négy szerkesztőséget ma még beengedték a kormányhivatalba, ahol a miniszterek rövid sajtótájékoztatókat tartottak. A kormányfő úgy vélekedik, hogy a már említett orgánumok az új kormány létrejötte óta nem teljesítik saját kötelezettségüket, nem garantálják a nyilvánosság igaz, sokoldalú és gyors tájékoztatását a közhatalom szerveinek tevékenységéről.

A politikus közlése szerint különösen a kormányról és annak elnökének tevékenységéről nem tájékoztatnak. Éppen ezért a megnevezett négy szerkesztőségnek úgymond „ellenséges” politikájuk van. Ez pedig azt jelenti, hogy hamis, nem teljes információkat közölnek, vagy éppen elhallgatnak. Fico mindenesetre a Smer pénteki közgyűlése után egy kiadósat panaszkodott azokra a médiumokra, amelyek szerinte ellenségesek vele. „Tudjuk, hogy a kormány jelenlegi összetétele áthúzza a média és a nonprofit szervezetek számításait, de mi a néptől kaptuk a felhatalmazást, amely Szlovákiában egyedül dönthet, és csak a népnek tartozunk felelősséggel” - fogalmazott.