hivatali visszaélés;leváltás;ORFK;Pécsi Tudományegyetem;traumatológus;

2023-12-05 06:00:00

Leváltották a Pécsi Tudományegyetem Traumatológiai Klinikájának igazgatóját

Információink szerint hivatali és pénzügyi visszaéléssel gyanúsították meg.

Új, megbízott vezető irányítja a Pécsi Tudományegyetem Traumatológiai és Kézsebészeti Klinikáját. Mindez pár napja van így, ám a múlt héten történt személyi változás nem kapott sajtónyilvánosságot.

A volt klinikaigazgató töltötte be az Egészségügyi Tudományos Tanács Baranya Vármegyei Etikai Bizottságának elnöki posztját is, és mint megtudtuk, a traumatológus erről a tisztségéről is lemondott.

Információink szerint az igazgatót hivatali és pénzügyi visszaéléssel gyanúsították meg, és a vizsgálat idejére felfüggesztették őt az állásából. Megkérdeztük erről az egyetem vezetését, de – arra hivatkozva, hogy ez egy folyamatban lévő ügy – nem kívántak nyilatkozni.

A vizsgálatról tájékoztatást kértünk az Országos Rendőr-Főkapitányságtól is, ahol időt kértek, és azt mondták, kedden már – várhatóan – nyilatkoznak a történtekről.

Telefonon többször is hívtuk az állásából felfüggesztett traumatológust, a mobilszámára üzenetet is küldtünk, ám a volt igazgató nem reagált egyik megkeresésre sem. A kényszerűségből távozó egyetemi tanárt egyébként kollégái kiváló szakembernek tartják, s ezt az állítást erősíti, hogy a pécsi orvos éveken át elnöke volt a Magyar Traumatológiai Társaságnak.