felmérés;paksi atomerőmű;Századvég;

Mindenkit megkérdez a Századvég a paksi erőmű környékén az atomenergiáról

Most, hogy lassan egy évtizede zajlik az új blokkok építése, eszükbe jutott, hogy kikérjék a helyiek véleményét. 

Kérdőíves lakossági felmérést végez a Paksi Atomerőmű 30 kilométeres körzetében élők körében az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. megbízásából a Századvég Közéleti Tudásközpont Alapítvány - írja a teol.hu.

A társaság portálhoz eljuttatott közleménye szerint ennek a kutatásnak az a célja, miként viszonyul a lakosság az atomenergiához, illetve milyen ismeretekkel rendelkezik róla. A kérdezőbiztosok személyesen keresik fel a létesítmény harminc kilométeres körzetében élő lakosokat. A válaszadás önkéntes és anonim, s elvileg nem lehet beazonosítani a kitöltő személyét. Amennyiben egy kérdés nehezebben értelmezhető, akkor az instruktor segíteni tud az érintetteknek. 

Huszonnyolc kérdést tesznek fel, a válaszadás nagyjából negyed órát vesz igénybe. Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kéri azokat akiket a kérdezőbiztosok felkeresnek otthonában, segítsék a munkájukat és szánjanak időt a kérdőív kitöltésére.

A kutatásban többek közt érintett Bács-Kiskun vármegyében Kiskörös vagy Kalocsa, de Szekszárdon megjelennek szintén a kérdezőbiztosok, illetve az olyan apróbb falvakban is, mint például Bölcske, Hajós, vagy éppen Akasztó. A felmérés 2024. január 3-31. között zajlik.