egészségügy;bíróság;Fővárosi Ítélőtábla;Belügyminisztérium;K-Monitor;

Döntött a bíróság, Pintér Sándor tárcájának ki kell adnia az egészségügy átalakításáról szóló titkosított tanulmányt

Az ítélet jogerős, de könnyen lehet, hogy a Belügyminisztérium a Kúria elé viszi az ügyet.

Ki kell adnia az egészségügyért és az oktatásért is felelős, Pintér Sándor vezette Belügyminisztériumnak azt a Boston Consulting Group (BCG) által készített tanulmányt, amelyet a tárca tíz évre titkosított - számolt be a Fővárosi Ítélőtábla jogerős döntéséről a 24.hu.

Mint korábban mi is hírt adtunk róla, a Boston Consulting Group (BCG) készített tanulmány kiadását a K-Monitor kérte ki a Belügyminisztériumtól. A 277 millió forintba kerülő anyagot a döntés-előkészítő jellegére hivatkozva titkosította a kabinet. A bíróság elsőfokon még elutasította a civil szervezet keresetét, azonban a fellebbezést követően ma már máshogy döntöttek.

A Fővárosi Ítélőtábla többek közt azzal indokolta a másodfokú döntését, hogy a Belügyminisztérium a tanulmány kiadásának megtagadását az elsőfokon zajló perben nem indokolta meg részleteiben. A tartalmi indoklás az alperes feladatkörébe tartozik, erre köteles, de ebben a perben ezt nem tette meg – mondta a bíró. Mindazonáltal Molnár Noémi Fanni, a K-Monitor ügyvédje arra számít, hogy Pintér Sándor tárcája várhatóan tovább akar titkolózni és a Kúriához fordul felülvizsgálatért. Ha így lesz, akkor az ügy még tavaszig elhúzódhat.