erőszak;bűnszervezetek;agresszió;antifasiszták;

Tizenegy év fegyházat kértek a budapesti antifa-támadások elsőrendű vádlottjára

Az olasz nőt zavarja, hogy terroristaként tekintenek rá. 

Előkészítő ülést tartottak pénteken annak a három külföldi vádlottnak az ügyében, akiket az „antifa-támadások” elkövetésével vádolt meg az ügyészség - írja beszámolójában a Magyar Hang.

Mint korábban beszámoltunk, a 2023-as szélsőjobboldali becsületnapi rendezvények miatt a banda tagjai csak azért utaztak Budapestre, hogy itt, külső jegyeik alapján általuk szélsőjobboldalinak tartott embereket verjenek meg. Csupán a szerencsének volt köszönhető, hogy nem lettek súlyosabb következményei a példátlan bűncselekmény-sorozatnak. 

Három embert sikerült elfognia a hatóságoknak: ők álltak pénteken bíróság elé. Egy olasz nőt bűnszervezetben elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével, két német állampolgárt bűnszervezetben részvétellel vádoltak meg. Mindenkivel szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta az ügyészség. Az elsőrendű vádlott védője azt mondta, esetében 11 év szabadságvesztés szerepel az ügyészség mértékes indítványában. 

„Védencem nagyon rosszul viseli a fogva tartás körülményeit. Úgy érzi, feleslegesen tartották ilyen szigorú felügyelet alatt. Kezdetben a kapcsolattartást sem engedélyezték a szüleivel. Nemzetközi terroristaként tekintettek rá”

- fogalmazott Magyar György. 

A hatályos törvények értelmében - amennyiben kimondják bűnösségét és a bűnszervezetben való elkövetést - akkor az olasz nő feltételesen sem szabadulhat, a teljes büntetést le kell töltenie.

Korábban az ügyészség  azt közölte, 2023. február 9. és 11. napja között összesen öt támadás történt Budapesten, amelyben összesen kilencen sérültek meg. Az első támadás a Nyugati pályaudvaron, egy vonaton, a második a Fővám téren, a harmadik és a negyedik támadás február 10-én, a Gazdagréti téren, valamint a Bank utcában, az ötödik pedig február 11-én, az I. kerületi Mikó utcában történt. Hatan súlyosan, hárman könnyebben megsérültek, azonban többek esetében fennállt az életveszélyes állapot kialakulása. Céljuk az volt, hogy a szándékoltan súlyos, akár életveszélyes sérülések, illetve a váratlan támadás körülményei elrettentő üzenettel bírjanak a szélsőjobboldali mozgalmak képviselői számára.