rendőr;Rétvári Bence;fizetésemelés;2024;

Rétvári Bence: A rendőröknek is érkezett a megemelt fizetés

A bajban mindig számíthatunk rájuk, ők is számíthatnak a kormányra – mondta az államtitkár. Egy pályakezdő tiszthelyettes, aki 2022-ben 267 ezer forintot keresett, most 463 ezer forintot kap, egy pályakezdő tiszt, aki korábban 393 ezer forintot vitt haza, most már 589 ezer forintot keres.

A rendőröknek is érkezett a megemelt fizetés - közölte a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden az MTI-vel.

Rétvári Bence közleményében azt írta, január elsejével 56 ezer hivatásos állományú rendvédelmi dolgozó illetménye emelkedett bruttó 79 500 forinttal. A megemelt fizetést első alkalommal február első napjaiban utalták át a rendvédelmi dolgozóknak. A hivatásos állomány másfél évvel korábban már részesült bruttó 116 ezer forint illetményemelésben, ezt követte a mostani.

Rétvári Bence kiemelte, hogy az illetményemelés a hivatásos rendvédelmi állomány több mint 56 ezer tagját érinti: rendőröket, terrorelhárítókat, tűzoltókat, börtönőröket, idegenrendészeti dolgozókat.

Az emelést követően egy pályakezdő tiszthelyettes, aki 2022-ben 267 ezer forintot keresett, most 463 ezer forintot kap, egy pályakezdő tiszt, aki korábban 393 ezer forintot vitt haza, most már 589 ezer forintot keres. A költségvetés idén több mint hatvanmilliárd forint többletet tartalmaz a béremelés fedezetére. A tiszthelyettesi átlagilletmény 582 086 forintra, a tiszti átlagkereset 710 455 forintra emelkedett.

Magyarország biztonságát a rendvédelmi dolgozóknak is köszönhetjük - fogalmazott az államtitkár, kiemelve, a bajban mindig számíthatunk rájuk, ők is számíthatnak a kormányra. A veszélyek korában mindenki számára egyértelművé vált, hogy a biztonság és a rend mennyire fontos értékeknek számítanak - fűzte hozzá.

Rétvári Bence hangsúlyozta: a rendvédelmi dolgozók erkölcsi és anyagi megbecsülése is kiemelten fontos. "Köszönet és megbecsülés illeti a rendvédelmi szervek dolgozóit, akik nap, mint nap a magyar emberek védelme és biztonsága érdekében veszik fel a szolgálatot" - közölte az államtitkár.