lemondás;Varga Judit;

Itt a vége, lemondott Varga Judit is

A volt igazságügyi miniszter a parlamenti képviselői mandátumát is visszaadja az elnöki kegyelem körül kitört botrányban.

„A köztársasági elnök döntésének ellenjegyzéséért a politikai felelősséget vállalom” – jelentette be szombat délutáni Facebook-posztjában Varga Judit volt igazságügyi miniszter, hogy visszavonul a közélettől.

Varga Judit Novák Katalin bejelentésével párhuzamosan állt a nyilvánosság elé ezzel- Döntése azt jelenti – fűzte hozzá a politikus – hogy lemond az országgyűlési képviselői mandátumáról és a Fidesz EP-listájának a vezetéséről is.

Varga Judit 2023. július 31-i hatállyal mondott le az igazságügyi miniszteri tisztségéről, párhuzamosan azzal, hogy a neve előkerült a rendszerváltás utáni Magyarország legnagyobb ismert korrupciós ügyében, a Schadl-Völner ügyben. Távozását hivatalosan azzal indokolta, hogy ő fogja vezetni a Fidesz EP-listáját.

„Mindenkinek hálásan köszönöm a munkáját, akivel az elmúlt években egy csapatban dolgozhattam” – zárta  most a Facebook-posztját a politikus.