Lázár János;Orbán Viktor;Novák Katalin;

2024-02-11 20:13:00

Orbán több mint 24 órája hallgat Novák és Varga lemondásáról, Lázár csak önfeledten ünnepel

Az építési és közlekedési miniszter viszonya a távozó államfővel nem volt éppen felhőtlen.

Semmilyen bejegyzést nem tett közzé a Facebookon Orbán Viktor azóta, hogy három napja bejelentette, alkotmányt akar módosítani annak érdekében, hogy gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekmények elkövetőit ne lehessen elnöki kegyelmet adni. 

A miniszterelnök ezzel gyakorlatilag elküldte ezzel a politikai selyemzsinórt Novák Katalinnak és Varga Juditnak, több párttársával ellentétben pedig egyelőre azt sem kommentálta nyilvánosan, hogy a köztársasági elnök és a volt igazságügyi miniszter bejelentette a lemondását. Aktívabbnak bizonyult a Facebookon Lázár János építési és közlekedési miniszter, akit azonban olyannyira nem fogott meg a lemondás, hogy inkább egy ünnepségről posztolt.

A tárcavezető három napja Orbán Viktor bejelentését osztotta meg saját Facebook-oldalán, azóta pedig csak egy bejegyzést tett közzé, ami egy farsangi bálról szólt. „Tegnap este több mint 600 szépkorú vendég mulatott a nagy hagyományú makói farsangi bálon. Köszönöm nekik, hogy aktívan részt vesznek a közösségi életben és azt, hogy tapasztalatukkal segítik a város gyarapodását” - írta Lázár János.

n

Az építési és közlekedési miniszter viszonya finoman szólva nem volt felhőtlen Novák Katalinnal: miután a köztársasági elnök visszadobta a Lázár János szívügyének számító kastélytörvényt, a miniszter személyeskedő stílusban, a a többi közt „régi kommunista reflexeket” emlegetve.támadta az államfőt.