Ingatlan;emberölés;csalások;

2024-02-12 15:32:00

Meggyilkolta strómanját egy ingatlancsalásokból élő csoport, egy év után mindenre rájöttek a rendőrök

Egy ideig senki sem gyanakodott, azonban szép lassan kiderül az igazság. 

Egy, a fővárosban ingatlancsalásokból élő csoport után kezdtek el nyomozni a zsaruk tavaly tavasszal, ám menet közben kiderült, hogy sokkal súlyosabb bűncselekmény is köthető hozzájuk - derül ki a rendőrség hétfői közléséből.

Mint írják, a bűnözők módszere az volt, hogy hamis ajándékozási, illetve adásvételi szerződésekkel szerezték meg budapesti és Balaton-parti ingatlanok tulajdonjogát, melyek többsége végrehajtással terhelt, vagy a tulajdonosaik külföldön élnek, illetve elhaláloztak. Az így megkaparintott ingatlanokat rövid időn belül eladták, a vételárat pedig szétosztották maguk közt. Biztosra mentek: az adatokat olyanoktól szerezték meg, akik munkájuk miatt ráláttak a nyilvántartásokra. A Veszprém vármegyei rendőrök a nyomozás során ez idáig 21 gyanúsítottat vontak felelősségre, közülük 10 főt a bíróság letartóztatott, 3 személlyel szemben bűnügyi felügyeletet rendelt el, a többi elkövető pedig szabadlábon védekezhet. A tettesek ellen bűnszövetségben, üzletszerűen különösen nagy kárt okozó csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás.

Szeptemberben aztán egy gyilkossági ügyben is nyomozás indult, mivel kiderült, hogy egy 69 éves törteli nőt ismeretlenek megöltek, és egy kútba dobtak. Az asszonnyal azért végeztek, mert az ingatlancsalási ügyletekben ő volt a stróman. Januárban aztán összeállt a kép: két olyan emberre terelődött a gyanú, akik az ingatlancsalási ügynek is gyanúsítottjai voltak. Január 25-én kattant a bilincs a 34 éves, budapesti S. Zoltán, kezén, de a 48 éves B. Szilvia sem menekülthetett.

A zsaruk úgy vélik, hogy tavaly májusban megfojtották az áldozatot, majd holttestét egy ceglédi, romos tanya kútjába dobták. Feltehetően az ingatlancsalással összefüggésben végeztek vele. Az asszony telefonját D. Szilvia még jó darabig magánál tartotta, és arról az asszony ismerőseinek üzeneteket küldött, ezzel azt a látszatot keltve, mintha még élne. Mivel az áldozat nem tartott szoros kapcsolatot családjával és rokonaival, illetve egyedül élt, ezért nem észlelték eltűnését, bejelentést sem tettek róla a rendőrségen. Mindössze egyik szomszédjának tűnt fel jó néhány nap elteltével, hogy az asszony nincs a törteli tanyáján, és kutyái ott maradtak ellátatlanul. Az elkövetők által hátrahagyott információmorzsák alapján azonban mindenki azt gondolta, hogy egy időre külföldre utazott. Mind a ketten tagadnak, a rendőrök tovább folytatják az eljárást, s vizsgálják, voltak-e további bűntársaik.