hivatalos személy elleni erőszak;Momentum Mozgalom;Fekete-Győr András;

2024-02-12 15:07:00

Másodfokon felfüggesztett börtönre ítélték Fekete-Győr Andrást, amiért megdobálta a rendőröket

A Momentum volt elnöke politikai motivációt lát elmarasztalása mögött. A Fidesz pedig lemondását és közélettől való visszavonulását követeli. 

Egy év, két évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte, csoportosan, társtettesként elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt a Fővárosi Törvényszék hétfőn a Momentum Mozgalom országgyűlési képviselőjét, Fekete-Győr Andrást - derül ki az Index beszámolójából.

Társa, a párt józsefvárosi képviselője, Szarvas Koppány Bendegúz esetében marad a korábbi ítélet, s csak a jogi minősítést változtatták meg. A Pesti Központi Kerületi bíróság első fokon felmentette Fekete-Győr Andrást, amiért 2018-ban az úgynevezett „rabszolgatörvény” elleni tüntetésen füstgyertyát dobott a Kossuth téren felálló rendőrsorfal felé. Az eszköz nem talált el senkit, egy köztes területen landolt, ahol nem volt egyenruhás. Szarvas-Koppány Bendegúz három nap gondolkodási időt kért, Fekete-Győr András pedig fellebbezett, így a végső szót a Fővárosi Ítélőtábla mondja ki. 

Pedofilok segítőjét szabadon engedik, miközben családapákat börtönbe küldene a rezsim - kommentálta az ítéletet az ellenzéki párt korábbi vezetője. Fekete-Győr András azt írta, egy nonszensz, kicsavart jogászkodásnak adott helyt a bíróság. Úgy véli, hogy az „Orbán-rezsim” mindent megpróbál, hogy elterelje a figyelmet a „fideszes pedofilbotrányról”: egy családapát hatodik éve hurcolnak meg mondvacsinált okokkal, és fenyegetnek börtönbüntetéssel, miközben a gyerekek ellen elkövetett pedofil bűncselekmények eltussolóit felmentik és szabadon bocsátják. „Van egy üzenetünk Orbán Viktornak: bárhogy is próbálkozzanak, citáljanak bíróság elé koncepciós perekkel, a modern hazafiakat nem fogják megfélemlíteni, és soha, de soha nem fogják elhallgattatni!” - zárta sorait. 

Közben a Fidesz már azt tudakolja, mikor mond le mandátumáról Fekete-Győr András.

Hollik Istvánt cseppet sem zavarta, hogy nem jogerős ítéletről beszélünk és még továbbra is él az ártatlanság vélelme, ennek ellenére azt firtatja, vállalja-e a politikai felelősséget, azaz lemond-e parlamenti mandátumáról és visszavonul-e a közélettől az ellenzéki politikus. Most kiderülhet, hogy a baloldalon a bíróság által kimondott bűnöknek van-e következménye! - fűzte hozzá.