világbajnokság;Magyarország;Franciaország;vízilabda;vereség;Katar;

8-4-ről fordítottak a franciák, hatalmas meglepetésre kikapott a világbajnoki címvédő magyar férfi pólóválogatott

A végére nem volt meg az áttörő akarat, amelyik az elején megvolt – értékelte a vereséget Varga Zsolt szövetségi kapitány.

A címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott hiába vezetett négy góllal, végül óriási meglepésre 11-10-re kikapott Franciaországtól a dohai világbajnokság negyeddöntőjében.

Talán kicsit túlságosan lehiggadtunk, belealudtunk, ők pedig szerencsés gólokat lőttek, de ez benne van. Kaptunk egy pofont. Tanulság, hogy egy francia csapattól is ki tudunk kapni – értékelt a lefújás után Zalánki Gergő.

„Úgy gondolom, hogy lelki tényezők döntöttek – jelentette ki Varga Zsolt szövetségi kapitány. – Nagyon jól indult a mérkőzés, aztán a franciák mindig találtak egy gólt, nekünk viszont elment a magabiztosságunk. A kiélezett helyzetek kimaradtak. Hiába vezettünk 8-6-ra, már akkor azt éreztem, mintha mi lennénk hátrányban. A végére nem volt meg az áttörő akarat, amelyik az elején megvolt. Ez egy súlyos pofon. Le kell vonni a következtetéseket – tette hozzá Varga Zsolt, akinek tanítványai Szerbia ellen folytatják szereplésüket az 5.-8. helyért.

Negyeddöntő, eredmények

Magyarország-Franciaország 10-11, Spanyolország-Montenegró 15-12, Olaszország-Görögország 11-10, Szerbia-Horvátország 13-15.

A franciákra az elődöntőben Horvátország vár, a másik ágon az Európa-bajnok spanyol, valamint az olasz válogatott csatázik majd a fináléért.

Rasovszky, Pádár és Márton is finalista

Rasovszky Kristóf, Pádár Nikolett és Márton Richárd is döntőt úszhat a dohai úszó-világbajnokságon. Az olimpiai számban, 10 kilométeren aranyérmes Rasovszky ezúttal is igazolta remek formáját, 7:47.19 perces idővel közel egy másodpercet faragott a tavaly Fukuokában felállított 7:47.93-as egyéni csúcsából, ezzel pedig az ötödik helyen bekerült a fináléba 800 gyorson. A magyar váltó tagjaként bronzérmet szerző Betlehem Dávid kilencedikként zárt, így első számú tartaléka lesz a szerdai döntőnek. A 17 esztendős Pádár Nikolett – aki jövőre már az Egyesült Államokban, a legendás Michael Phelps korábbi, valamint a 200 méter háton világbajnok Kós Hubert jelenlegi edzőjével, Bob Bowmannal dolgozik – 200 gyorson a hetedik időt úszva lépett tovább. Márton Richárd 200 méter pillangón volt érdekelt, a szám Európa-bajnoki ezüstérmese mindössze a kilencedik legjobb időt úszta, ám a videóelemzők - hosszas vizsgálódás végén - végül kizárták a futamgyőztes lengyel Krzysztof Chmielewskit, ami a 24 éves magyarnak kedvezett.