Várkert bazár;Orbán Viktor;Népszava;évértékelő;regisztráció;

Helyhiányra hivatkozva nem engedik be Orbán Viktor évértékelőjére a Népszavát, a nemzetközi sajtót is elutasították

Arról nem tudni, hogy az esemény helyszínéül szolgáló Várkert Bazár alapterülete mostanában csökkent volna.

„Tisztelt szerkesztő úr! Köszönjük a regisztrációs kérelmét. Tekintettel a rendezvényhelyszín befogadóképességére, a média csak korlátozott létszámban tud részt venni az eseményen, regisztrációját ezért sajnos nem tudjuk elfogadni” – válaszolta lapunknak a Polgári Magyarország Alapítvány, miután  regisztrálni akartunk Orbán Viktor Várkert Bazárban tartandó február 17-i évértékelő beszédére.

Lapunk úgy értesült, hogy több más nem a NER égisze alatt működő sajtóorgánum sem regisztrálhatott a hétvégi eseményre. Tudomásunk szerint sem a Reuters, sem AP, sem a Telex, sem a HVG munkatársai nem kaptak regisztrációt.

Lapunk önállóan kereste a belépés lehetőségét a Fidesz pártalapítványánál és így érkezett az elutasító válasz, amelyben azt sem közlik, hogy szombaton pontosan hány órakor áll pódiumra Orbán Viktor az övéi előtt. Valószínű, hogy az időpont a korábbi évekhez hasonlóan délután 3 óra lesz, a regisztrációnk elutasítása pedig azért is figyelemre méltó, mivel korábbi években, amikor még a Népszavát beengedték a miniszterelnöki évértékelőre, akkor még volt hely lapunknak és másoknak is.

Arról nem tudni, hogy az évértékelő helyszínéül szolgáló Várkert Bazár alapterülete csökkent volna a rendezvénynek, arról viszont évekkel ezelőtt már írtunk, hogy a cirka 20 milliárd forintnyi uniós forrásból felújított Várkert mindössze pár évvel az átadás után már áldatlan állapotban volt, az ügyben az akkor Lázár János vezette Miniszterelnökség is vizsgálatot rendelt el.