holttest;mentők;Börzsöny;túrázók;

2024-02-19 14:30:00

Idős férfi holttestét találták meg túrázók a Börzsönyben

A haláleset körülményeit közigazgatási eljárásban vizsgálja a rendőrség.

Túrázók találták meg egy idősebb férfi holttestét a Börzsönyben, a Kovács patakban – olvasható a Börzsöny Speciális Mentők honlapján.

A 112 segélyhívó számra a túrázók vasárnap kora délután telefonáltak, a hívás a katasztrófavédelem Nógrád megyei ügyeletére érkezett, ahol azonnal riasztották a börzsönyi hegyimentő szolgálatot. A szokolyai bázisról a helyszínre indult két hegyimentő terepjáróval, míg harmadik társuk Csóványosról indult gyalog. A vámosmikolai önkormányzati tűzoltókat, az Országos Mentőszolgálatot és a Pest Vármegyei Rendőrséget is riasztották.

A helyszínen egy idősebb férfi holttestét találták meg, aki feltehetően már hosszabb ideje elhunyt.

A hegyimentőkön kívül a többi sürgősségi jármű csak a Katalin-forrásig tudott behajtani. Az elmúlt időszak esőzései jelentősen feláztatták a talajt, ezért még terepjáróval is körülményes volt a helyszín megközelítése. További nehezítés volt a mentőalakulatok számára, hogy a helyszínen nem volt semmilyen térerő lefedettség, ezért ismét hasznosnak bizonyultak a Cat S75 műholdképes telefonok.

A késő estig tartó műveletben a hegyimentők terepjáróval szállították folyamatosan a parkoló és a helyszín között a tűzoltókat, mentősöket, orvosokat, rendőröket és helyszínelőket, valamint a kegyeleti szolgálat munkatársait.

A haláleset körülményeit közigazgatási eljárásban vizsgálja a rendőrség.