Oroszország;Egyesült Államok;Joe Biden;Kreml;Donald Trump;Alekszej Navalnij;

Joe Biden őrült gazembernek nevezte Vlagyimir Putyint, a Kreml szerint így próbált hollywoodi cowboynak tűnni

Az amerikai elnök emellett értetlenül vette tudomásul, hogy Donald Trump Alekszej Navalnij halálához hasonlította jogi problémáit.

„Őrült gazembernek” ("a crazy S.O.B.") nevezte Vlagyimir Putyin orosz elnököt San Franciscóban, egy adománygyűjtő akció során Joe Biden amerikai elnök – derül ki a CNN cikkéből.

Biden egészen pontosan úgy fogalmazott, „van egy őrült gazember" (az angol "crazy S.O.B." szabad magyar fordításban), az a fickó, Putyin és mások. Nekünk meg folyamatosan egy nukleáris konfliktus matt kell aggódnunk. De az emberiséget fenyegető egzisztenciális veszély az éghajlat”.

Azt is felidézte, hogy Donald Trump egykori amerikai elnök Alekszej Navalnij orosz ellenzéki vezető halálához hasonlította jogi problémáit.

– Navalnijhoz hasonlítja magát, és azt mondja, hogy mivel országunk kommunista országgá vált, őt is üldözték, ahogyan Navalnijt is. Honnan a fenéből jön ez?

– tette fel a kérdést.

A Kreml később Biden szavait úgy értékelte, az amerikai elnök Putyinnal kapcsolatos megjegyzése lealacsonyította az Egyesült Államokat, és egy rossz kísérlet volt arra, hogy „hollywoodi cowboynak” tűnjön.

– Ha az Egyesült Államok elnöke ilyen nyelvezetet használ egy másik állam vezetőjével szemben, valószínűleg nem sérti az államfőnket, Putyin elnököt

– jelentette ki, hozzátéve, az orosz elnök soha nem használt ilyen durva szavakat.