tanácsadó;Magyar Péter;

2024-02-22 12:23:00

Magyar Péter tulajdonos lett egy tanácsadó cégben

Korábban nem végzett érdemi tevékenységet a vállalkozás.

Egy tanácsadó céget vett a nevére Magyar Péter, a közéletből távozó volt igazságügyi miniszter, Varga Judit exférje, aki Novák Katalin államfő és a volt igazságügyi miniszter lemondását követően jelentette be, hogy szakít a NER-rel – derül ki a HVG cikkéből.

A portál szerint a Magyar Péter által megvásárolt LLM Tanácsadó és Befektetési Zrt.-t még 2020-ban alapította Császár Dániel, aki 2014 és 2018 között a Miniszterelnökség helyettes államtitkára volt, és ebből bő két éven át a közbeszerzésekért felelt. Az ő stábja dolgozta ki 2016-ban a közbeszerzési törvény módosítását, amely több ponton is felmentést adott az államnak a pályázatok kiírása alól.

Bár az LLM eddig nem végzett érdemi tevékenységet, Császár másik cége, a Stratilex folyamatosan működik, közbeszerzési tanácsadással foglalkozik. Az LLM-nek eddig két másik tulajdonosa is volt:

Kruchina testvére, a 2006-os összetűzésekben ugyancsak részt vett Kruchina Vince 2022-ben a Volánbusz vezérigazgatója lett, hamarosan pedig egykori védője, Magyar lett a vállalat igazgatóságának egyik tagja. A HVG a cégiratok alapján azt írja,

Az LLM-nél történt változások a napokban jelentek meg a Cégközlönyben, és bejegyzés alatt áll az is, hogy Magyar a vezérigazgatói posztot is átveszi Császártól.