MSZP;lemondás;belső vizsgálat;Újpest;szexualitás;kiskorúak;

Kiskorúak közötti „szexuálisan félreérthető magatartás” miatt lemondott az MSZP újpesti elnöke

Belán Beatrix korábbi önkormányzati képviselő, a kerület kulturális cégének eddigi vezetője  vállalta a felelősséget egy általuk szervezett táborban történtek miatt.

Vizsgálatot indított Újpest önkormányzata, miután az Újpesti Kulturális Központ (ÚKK) Nonprofit Kft. által szervezett táborban két kiskorú gyermek között „szexuálisan félreérthető magatartás” történhetett – írja a hvg.hu a fővárosi IV. kerületi önkormányzat honlapjára kitett közlemény  alapján. Azt, hogy pontosan mi történt, nem tudni, csak annyit, hogy a kerület vezetői az általuk ismert információkat és dokumentumokat eljuttatták az illetékes rendőrkapitányságra, valamint továbbították az Újpesti Gyermekjóléti Szolgálat részére.

Azt, hogy a két kiskorú között valójában mi történhetett, a törvényi előírásoknak megfelelően a hatósági eljárásokban kell kivizsgálni és tisztázni, de a tábort szervező ÚKK vezetője úgy döntött, hogy azonnali hatállyal lemond ügyvezetői tisztségéről. A cég honlapján Belán Beatrix szerepel ügyvezetőként, aki nem csak korábbi MSZP-s önkormányzati képviselő, hanem mindeddig az MSZP helyi elnöke is volt.

– A cég ügyvezetője arról tájékoztatta a párt vezetését, hogy lemond az MSZP-ben betöltött tisztségéről és egyben meg is szünteti a párttagságát, amit az MSZP vezetősége elfogadott – áll a szocialisták szűkszavú közleményében.