osztalék;vagyonnyilatkozat;Bánki Erik;

Bánki Erik 57 milliós osztalékról feledkezett meg a vagyonnyilatkozatában

Fazekas Sándor korábbi agrárminiszter után az ő nyilatkozatában is hibát talált a K-Monitor, amit szintén nyilvánosan elérhető cégadatok ellenőrzésével mutatott ki a szervezet.

Fazekas Sándor korábbi agrárminiszter után most Bánki Erik fideszes képviselő vagyonnyilatkozatában talált hibát a K-Monitor, ő 57 millió forint nyilvánosan is kimutatott osztalékot hagyott ki a dokumentumból.

A korrupcióellenes civil szervezet a Mentelmi Bizottsághoz fordult, kérve, hogy az folytasson le vagyonnyilatkozati eljárást Bánki ellen, amiért a Pannon PR 2020 Kft.-ből származó 57 milliós osztalékáról nem nyilatkozott. A képviselő ezt követően, február 23-án személyesen jelent meg a Mentelmi Bizottság titkárságán, és kijavította a nyilatkozatot.

A K-Monitor korábban két alkalommal is rámutatott, hogy Fazekas Sándor téves adatokat írt be a vagyonnyilatkozatába. Először arra hívta fel a figyelmet, hogy – valószínűleg egyszerű figyelmetlenségből – 2 forint 10 fillér készpénzt vallott be, vagyis kihagyott néhány nullát. Később kiderült, hogy a 25 százalékos tulajdonában álló családi cége (Külföld Kft.) a cégbeszámoló szerint 9 millió forint osztalékot fizetett számára 2023-ban, de ezt a képviselő nem vallotta be.