Tényi István;Magyar Péter;Integritás Hatóság;Biró Ferenc;

Magyar Péter: A rendelkezésemre álló információk átadásával folytatódik az együttműködés az Integritás Hatósággal

Konkrét ügyek mentén.

Konstruktív egyeztetést folytatott szerdán Biró Ferenccel, az Integritás Hatóság elnökével Magyar Péter, Varga Judit volt férje – erről ő maga számolt a Facebook-oldalán, hozzátéve, egyetértettek abban, hogy „a hatóságnak a mostaniaknál erősebb (nyomozati) jogkörökkel kellene rendelkeznie az uniós pénzek felhasználásával kapcsolatos rendszerszintű visszaélések könnyebb felderítése és megakadályozása érdekében”.

– A jövőben az együttműködést konkrét ügyek mentén, a rendelkezésemre álló információk átadásával folytatjuk – tette hozzá.

Magyar Péter ezt követően köszönetet mondott Tényi István volt fideszes politikus feljelentéseiért az interjúiban elhangzottakkal kapcsolatban. – Ha esetleg van hozzá bátorsága, akkor javaslom, hogy a jövőben ne rám kihegyezve és ne ismeretlen tettes ellen tegyen feljelentéseket, hanem a valódi felelősöket megnevezve, a valódi bűncselekmények miatt. Már persze, ha a jövőbeni bűncselekmények megakadályozása és nem a „problémákat” felvető állampolgárok hatósági vegzálása a célja – jegyezte meg.

Magyar Péter szerdán ugyancsak a közösségi oldalán adta hírül, hogy az interjúiban elhangzottak miatt beidézte az Integritás Hatóság, azt azonban ő sem tudta, milyen ügyben vagy milyen céllal tették ezt. Az Európai Unió nyomására létrehozott hatóság ezt követően a hvg.hu kérdésére közölte, az Integritás Hatóság kockázatelemzési tevékenysége során folyamatosan figyelemmel kíséri a magyar közéletben és sajtóban megjelenő fejleményeket, és ezek kapcsán folytatott megbeszélést Magyar Péterrel is.