kitüntetés;Tarlós István;bicskei gyermekotthon;

„Hülyeség volt neki kitüntetést adni” – mondta Tarlós István a bicskei gyermekotthon pedofília miatt elítélt igazgatójáról

Budapest korábbi főpolgármestere szerint az illetékes bizottság egy 25 fős listát nyújtott be, és bőven elképzelhető, hogy a közgyűlésen senki nem olvasta végig, kik szerepelnek rajta.

– Hülyeség volt neki kitüntetést adni – mondta Tarlós István az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Vásárhelyi Jánosról, a bicskei gyermekotthon korábbi, pedofília miatt elítélt igazgatójáról, aki 2015-ben Bárczi István-díjat kapott. Az akkori főpolgármester hozzátette, ezt nem azért kapta, mert senki nem emlékezett rá, hogy volt egy ilyen ügy, hanem valószínűleg azért, mert az erre illetékes bizottság egy 25 fős listát egyben terjesztett be.

– Én azt bőven el tudom képzelni, én magam is valóban így lehettem, hogy ezt a listát a közgyűlésen nem olvasta senki végig – fogalmazott, és megjegyezte, hogy egyébként ez nem egy jelentős fővárosi kitüntetés.

– A baj az, hogy ez felelőtlenül lett megszavazva, mert ha a szó szoros értelmében nézzük, akkor elméletileg minden előterjesztést mindenkinek el kellene olvasnia. Minden előterjesztést én sem tudtam elolvasni, mert több száz oldalasak a fővárosi előterjesztések – mondta Tarlós István. 

Karácsony Gergely főpolgármester korábban azonnali belső vizsgálatot rendelt el annak kiderítésére, hogy a fideszes városvezetés idején ki, miért, és milyen információk birtokában döntött a 2013-ig fővárosi fenntartásban működtetett bicskei gyermekotthon pedofil bűncselekményekért később elítélt vezetőjének fővárosi kitüntetéséről. Az ennek eredményeiről szóló cikkünk itt található.