Magyarország;Rétvári Bence;pszichológia;gyermekotthon;alkalmassági vizsgálat;

Itt a bejelentés, pszichológiai alkalmassági vizsgát kell tenniük a gyermekotthonok vezetőinek

A jelenlegieknek és a leendőknek is. 

Pintér Sándor által jóváhagyott szakmai protokoll alapján ezután kétévente szigorú pszichológiai alkalmassági vizsgálatnak vetik alá a gyermekvédelmi intézmények igazgatóit és a helyetteseiket Magyarországon – jelentette be csütörtök esti Facebook-posztjában Rétvári Bence államtitkár. 

A politikus közlése szerint a vizsgálat teljeskörű vezetési, személyiségi kompetenciákra, valamint szexuális devianciákra, függőségekre is kiterjed majd, nemcsak az új kinevezések előtt, hanem a jelenlegi intézményvezetőkön is elvégzik. Minderről a szerdán tartott kormányülésen született döntés, a részletek nemsokára megjelennek a Magyar Közlönyben.

A gyermekvédelmi szigorítással az Orbán-kormány nyilvánvalóan előremenekül a botrány után, amelyet az jelentett, hogy Novák Katalin elnöki kegyelemben részesítette a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon pedofilügyben kényszerítésért elítélt egykori igaugatóhelyettesét, Kónya Endrét. Novák Katalinnak a felháborodás hatására le kellett mondania, két nappal azután, hogy Orbán Viktopr alkotmánymódosításról tett bejelentést a gyermekek védelmében. Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője pedig bejelentette,. hogy a kormánypártok húsz törvény módosítására készülnek. Ennek a törvénycsomagnak a benyújtása egyelőre várat magára.