18+;csecsemő;bántalmazás;felfüggesztett fogház;életveszélyt okozó testi sértés;

Csecsemője fejét tompa tárgyba verte a csöppség sírásától indulatos apa, megúszta felfüggesztettel

Az életveszélyesen megsérült kisgyermek életét csak az orvosok beavatkozása menthette meg, az enyhe ítélet ellen az ügyészség fellebbezett.

A gyermek felügyelete során nem volt elég körültekintő, így csecsemőjének – fejének valamilyen tompa tárgyba történő nekiütődésével – olyan sérülést okozott, amely életveszélyes következményekkel járt – ezt állapította meg egyebek mellett hétfőn a Tatabányai Törvényszék arról az apáról, aki Esztergomban bántalmazta a gyermekét. A bírósági oldalon ismertetett ítélettel a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés vétsége miatt 1 év 6 hónap – végrehajtásában 3 évre felfüggesztett – fogházbüntetésre ítélte. Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosításért jelentett be fellebbezést, a vádlott és védője 3 nap gondolkodási időt kért.

A tényállás szerint a vádlott és az élettársa kapcsolatából 2021. június 3-án született közös gyermeküket együtt nevelték közös , esztergomi lakóhelyükön. A nő időnként rövidebb, legfeljebb néhány órás időtartamra a vádlott felügyeletére bízva otthon hagyta a sértettet. – A sértett a születését követő egy hónap elteltével hasfájóssá, síróssá vált, melyet a vádlott nehezen tolerált, vele szemben hangos kiabálással vezette le indulatát. A vádlott 2021. szeptember 27. és október 4. között két alkalommal is egyedül maradt otthon a gyermekével, s bántalmazta őt – szögezte le az ítélet.

A brutális apa így a csöppségnek a bal homloktájon zúzódásos sérülést, homloktáji keményburok alatti vérzést, és bal oldali homloktáji pókhálóhártya alatti vérzést szenvedett, amelynek eredményeképpen 2021. október 4. napján esztergomi lakóhelyükön görcsrohamot kapott és eszméletét vesztette. A vádlott végül szomszédai segítségével mentőt hívott az életveszélyes állapotba került gyermekéhez, aki az időben megkezdett, szakszerű orvosi segítség nélkül akár meg is halhatott volna. Sérüléseiből a csecsemő 3-4 hét alatt gyógyult meg.