kivégzés;balta;gyermekgyilkosság;Aszód;életfogytig tartó szabadságvesztés;

A lányait baltával kivégző aszódi férfi életfogytig tartó fegyházbüntetésének helybenhagyását kéri a fellebbviteli főügyészség

Az elkövető és védője enyhítésért, határozott tartamú szabadságvesztés kiszabása érdekében fellebbezett az elsőfokú ítélet után.

A Pest Vármegyei Főügyészség 2023 februárjában emelt vádat egy jelenleg 48 éves gépészmérnök végzettségű, Aszódon élt férfivel szemben, ötszörösen minősülő emberölés miatt.

A Budapest Környéki Törvényszék 2023. november 23. napján kihirdetett elsőfokú ítéletével az elkövetőt bűnösnek mondta ki a vád szerinti élet elleni bűncselekményben, amelyért őt tényleges, fegyházban végrehajtandó életfogytig tartó szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte azzal, hogy kizárta a feltételes szabadságra bocsátásból - emlékeztet közleményében a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség.

A férfi 2022 évben kimondott válása után, amiért a bíróság két kiskorú gyermekét az édesanyjánál helyezte el, elhatározta, hogy a 16. életévét és a 14. életévét betöltött lányai részére biztosított láthatása során őket megöli.

Előre, aljas célból kitervelt elképzeléséhez beszerzett egy baltát, majd aszódi tartózkodási helyén 2022. május 20-án este, miután a nála látogatóban lévő lányai nyugovóra tértek, kihasználva védekezésre képtelen helyzetüket, az ágyukban alvó lányaira a baltával többször, kíméletlenül lesújtott, akik az okozott, az élettel összeegyeztethetetlen sérüléseikbe pár percen belül belehaltak.

Az ügydöntő határozat ellen az elkövető és védője enyhítésért, határozott tartamú szabadságvesztés kiszabása érdekében fellebbeztek.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet helyben hagyását indítványozta a Fővárosi Ítélőtáblánál.

Az elkövető letartóztatásban várja büntetőügye másodfokú befejezését. Az elsőfokú ítélet helyben hagyása esetén egy külön eljárásban 40 év szabadságvesztés letöltését követően vizsgálják majd felül további fogvatartásának indokoltságát.