Balog Zoltán;református egyház;

Balog Zoltán minden egyházmegye lelkészi karát meglátogatja

Nagyon szeretné velük megbeszélni, a kegyelmi ügyben betöltött szerepét. 

Minden egyházmegye lelkészi karához elmegy Balog Zoltán püspök, mivel fórumot szeretne teremteni, hogy a „személyét és az egyházat érintő közéleti botrány kapcsán” megbeszéljék a közelmúlt történéseit.

Erről maga az érintett beszélt március 4-én a Dunamelléki Református Egyházkerületi Tanács ülésén a parokia.hu beszámolója szerint. A cikket a 444.hu fedezte fel. 

Ebből kiderült, hogy a korábbi miniszter hétvégén találkozik minden gyülekezet főgondnokával is. A zsinati lelkészi elnöki tisztségéről való lemondása kapcsán kifejtette, hogy míg a püspöki tisztség elsősorban lelki vezetői megbízatás és így befelé szól, addig a zsinat lelkészi elnöke közéleti szerepben kifelé képviseli a református egyházat a kormányzat és a társadalom felé.

Balog Zoltán kifejtette, hogy lelkészi elnöki tisztségéről lemondásával azt az egységet szerette volna megvédeni, mely az elmúlt években kialakult mind a magyarországi, mind pedig a Kárpát-medencei református egyházkerületek között. 

„Isten a külső támadásokat is fel tudja használni arra, hogy bejárjuk lelki utunkat, odataláljunk, ahol a szolgálatunk helye van. Ő maga kész bejárni ezt az utat”

- fogalmazott.