március 15.;lezárás;biciklisek;gyalogosok;pesti alsó rakpart;

Március 15-től ismét felszabadítja a főváros a pesti alsó rakpartot az autóforgalom alól

A főpolgármester tájékoztatása szerint ettől kezdve egészen október 23-ig minden hétvégén és ünnepnapon a gyalogosoké és a bicikliseké lesz az út a Duna mentén, a Margit híd és az Irányi utca között.

Jövő péntektől hétvégenként újra szabad a rakpart – jelentette be Facebook-oldalán Karácsony Gergely. Mint közölte, a korábbi évekhez hasonlóan Budapest egyik legszebb panorámájú köztere hétvégenként újra a gyalogosoké lesz.

Pontosabban, fejtette ki Budapest vezetője, a pesti alsó rakpartot március 15-e és október 23-a között minden hétvégén és ünnepnapon teljes szélességében megnyitják a gyalogosok, illetve a biciklivel vagy más mikromobilitási eszközzel érkezők előtt. A rakpartnyitás a Margit hídtól egészen az Irányi utcáig tart.

– Gyertek, élvezzétek a panorámát és a Duna közelségét már az első, március 15-től 17-ig tartó hosszú hétvégén is; sétáljatok, pihenjetek, biciklizzetek, használjátok ki ezt a csodás, óriási és szabad teret – buzdított mindenki Karácsony Gergely. A főpolgármester, ahogy arról lapunk is beszámolt, ha egyszer Budapest is uniós forrásokhoz juthat, azt tervezi, hogy a rakpartról kiszorítja az autókat, felszabadítja a lépcsősorokat, széthúzza a kikötőket, vendéglőket és több fát telepít oda.