feljelentés;Mátészalka;szexuális visszaélés;tankerület;

Online beszélgetései leplezhették le a tanárt, aki a gyanú szerint molesztálta a diákját Mátészalkán

A helyiek szerint a gyanúsított egy olyan oktató, akinek több könyve és szakmai elismerése is van.

Korábban a Telex értesülése alapján lapunk is beszámolt arról, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság büntetőeljárást indított, amiért a Mátészalkai Tankerületi Központ egyik gimnáziumának tanára molesztálhatta diákját. Az RTL Híradó riportjából most kiderült, hogy a helyiek úgy tudják, egy 47 éves testnevelés-magyar szakos oktatóról van szó.

Azzal kapcsolatban, mikor és hogyan merült fel a gyanú, hogy az oktató testi viszonyba kerülhetett a tanítványával, a többség azt mondta, a lány szülei az internetes chatoldalakon olyan üzeneteket találtak, melyek alapján panaszt tettek az igazgatónál. A mátészalkaiak szerint a gyanúsított egy olyan tanár, akinek több könyve és szakmai elismerése is van.

A Mátészalkai Tankerületi Központ az RTL Híradó megkeresésére közölte, hogy a pedagógus jogviszonyát március 1-jén rendkívüli felmentéssel megszüntették, ezzel egyidejűleg büntetőfeljelentést tettek. – A Mátészalkai Tankerületi Központ fellép mindennemű bántalmazással szemben, az érintett tanulóknak, fiataloknak, amennyiben igénylik, iskolapszichológusi segítséget biztosít – hangsúlyozta a tankerület.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság szombaton az MTI-nek is megerősítette, hogy szexuális visszaélés bűntettének gyanúja miatt indított büntetőeljárást egy Mátészalkán történt molesztálási ügyben. A rendőrség a nyomozás érdekeire hivatkozva nem adott bővebb tájékoztatást.