Orbán Viktor;Florida;Egyesült Államok;Donald Trump;

Legkisebb lánya is elkísérte Orbán Viktort Donald Trumphoz Floridába

Erről a volt amerikai elnök számolt be saját közösségi oldalán, hozzátéve, megtiszteltetés volt vendégül látni őket.

„Megtiszteltetés volt Orbán Viktort és kedves lányát, Flórát vendégül látni tegnap este Mar-a-Lagóban – mint azt a hvg.hu elsőként észrevette, nemrég ezt írta ki saját közösségi oldalára, a Truth Socialra Donald Trump.

A volt amerikai elnök hozzátette, „Viktor nagyszerű vezető és az egész világon tisztelik. Magyarország biztonságos ország a szigorú bevándorlási politikája miatt, addig így is lesz, amíg ő vezeti”.

A hvg.hu már korábban kérdéseket küldött Orbán Flóra esetleges amerikai látogatásáról Havasi Bertalannak, a miniszterelnök sajtófőnökének. A kormányfő 19 éves lánya eddig nem mutatkozott politikai eseményeken, Orbán Viktor Facebookra feltöltött videóján azonban délelőtt feltűnt egy fekete ruhás nő, akivel Orbán együtt érkezett a floridai rezidenciára, és be is mutatta őt a volt amerikai elnöknek. A fiatal nő később Orbán (24 óra múlva eltűnő) Instagram-sztorijában is felbukkant, a magyar miniszterelnök tiszteletére adott esti koncerten az első sorban ült, Orbán Viktor pedig a felvétel szerint kézcsókkal köszönt neki, amikor megérkezett. A hvg.hu Havasi Bertalantól azt kérdezte, ki volt a nő a felvételeken és milyen minőségben vett részt a találkozón.

Orbán Viktor miniszterelnök két napja utazott az Egyesült Államokba, ahova elkísérte Szijártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Orbán Balázs politikai igazgató is. Mint arra a hvg.hu is felhívja a figyelmet, az nem világos, hogy Orbán Flóra Budapestről tartott-e velük, vagy külön utazott.

A miniszterelnök Donald Trumppal folytatott egyeztetése egyébként nem számít hivatalos kormányzati tárgyalásnak, mivel a jelenlegi amerikai kormány képviselőivel a kormányfő nem találkozott.