tűz;Visegrád;Szállás.hu;szállásfoglalások;Hotel Silvanus;

Már augusztustól részlegesen újranyitna a szombaton kigyulladt visegrádi szálloda

Szilveszterre pedig ismét a teljes épületben fogadnák a vendégeket.

Július 31-ig biztos, hogy a teljes ház zárva lesz, de augusztus 1-jétől részleges nyitvatartást tervez az első és második emelet megnyitásával a visegrádi Hotel Silvanus. Szilveszterre pedig már a teljes házat újranyitná a szálloda – derül ki a Szallas.hu-val egyeztetett tulajdonosi tervekből, melyeket a Világgazdaság ismert meg akkor, amikor a függőben lévő foglalásokról érdeklődött.

A lap a Szallas.hu szóvivőjétől azt is megtudta, hogy a súlyos tűzkár miatt zárva tartó Silvanus Hotelbe korábban közvetlenül a portálon keresztül érkezett, július 31-ig bent lévő foglalások esetén azonos áron lehet átcsekkolni augusztus 1. és december 23. között máshova, vagy az érintettek visszakapják a befizetett előleget és kötbért is.

Időközben ellenőrizték és összesítették a Szallas.hu silvanusos foglalásait, amiből összesen 61 olyan van, amihez tartozik előleg, és az érkezés július 31-ig szól.

Mint megírtuk, a 151 szobával működő hotelnek mintegy kétszáz vendége volt – 143 szobát adtak ki –, amikor szombat délelőtt kigyulladt a negyedik emelet. Mindenki időben elhagyta az épületet. A tűz a tetőszerkezetre is átterjedt, a tűzoltók a legmagasabb riasztási fokozatnak megfelelő erőkkel, tizennégy vízsugárral oltották el a lángokat.