tüntetés;Magyar Péter;

Hatalmas tömeg tüntetett Budapesten, Magyar Péter április 6-ra újra az utcára hívta az embereket

Magyarország a rendszerváltás utáni élet legnagyobb politikai, morális és jogi válságába süllyedt néhány hét alatt – jelentette ki Varga Judit NER-rel szakító exférje, akit több mint tízezer ember követett a ma esti demonstrációra. Elég parázs volt a hangulat, de úgy tűnik, Orbán Viktort ez nem érdekelte, meccset nézett közben. 

Kezdésre több száz ember gyűlt össze Budapesten a Markó utcában arra a tüntetésre, amelyet Magyar Péter hirdetett meg a Schadl–Völner-ügyben végzett független vizsgálat követelésével. A tüntetők a Legfőbb Ügyészség épületétől az Országházig, a Kossuth térre vonulnak, ahol már az Orbán-kormány lemondása lesz a jelszó. 

Helyszínen tartózkodó munkatársunk szerint ahhoz képest, hogy meccsnap  van – Magyarország Koszovót fogadja egy barátságos futballmérkőzésen – egész sokan jelentek meg. Eleinte a Gábor Áron rézágyúja bömbölt a hangszórókból, aztán  jött az A jó lovas katonának... is. Jobb hangulatot csinál mint a Grund, az tény ¦ kommentálja ezt munkatársunk.

Magyar Péter kezdés után tíz perccel lépett a tüntetők elé. Hatalmas ováció fogadta.

– Úgy érzem, hogy egyre többen gondolják Magyarországon, hogy elég volt – kezdte a beszédét.

 Azt hangoztatta, nem egy politikai, ez nem egy jobboldali és nem egy baloldali tüntetés, ez egy nemzet demonstrációja, mert egy nép most azt mondja, elég volt. Azt hangoztatta, Magyarország a rendszerváltás utáni élet legnagyobb politikai, morális és jogi válságába süllyedt néhány hét alatt: pedofil bűncselekmények eltussolásával, elnöki kegyelmi botránnyal, korrupt végrehajtókkal és korrupt kormánytagokkal, adófizetői százmilliárdokkal fenntartott rogáni propagandával, kézivezérléssel működő titkosszolgálatokkal.

– Ebben az országban sokan azt mondják, hogy ez nem elég nagy hatású atombomba. Én és neves büntetőjogászok viszont azt mondjuk, hogy a mögöttünk lévő ügyészek nem tehetnek mást, mint egy ilyen hangfelvétel nyilvánosságra kerülése után először tanúként meghallgatnak több kormánytagot és később magát Orbán Viktor  miniszterelnököt is.

Jelenleg egy ország, de talán a világ közvéleménye is figyeli most ezeknek az ügyészeknek a munkáját. És üzenjük meg innen is közösen, hogy nem hagyjuk, hogy eltussolják az utóbbi harminc év legnagyobb jogi és politikai botrányát. – Nem hagyjuk! - fogalmazott. Helyszíni tudósítunk ezután megkapta, amit kért, vagyis a Mi vagyunk a Grundot.

Magyar Péter ezután emlékeztetett, hogy a hangfelvételen elhangzottak több bűncselekmény gyanúját is felvetik, amely miatt halmazatban akár hét és fél év szabadságvesztésre is ítélhetnek valakit.

– Bármilyen hazug közleményt is ad ki az ügyészség vagy az ügyészség nevében a Karmelita kolostor és maga Rogán Antal, szerintünk független vizsgálat és valódi felelősségre vonás csak akkor várható el, ha Polt Péter legfőbb ügyész haladéktalanul távozik a hivatalából. Ezért innen is felszólítjuk őt és helyetteseit, hogy azonnali hatállyal nyújtsák be lemondásukat, távozzanak, és ezzel is járuljanak hozzá, hogy az ügyészek valódi tényfeltárást és nyomozást végezhessenek egy olyan ügyben, ahol a korrupt végrehajtók és a politikai megbízóik több tízezer magyar család életét tették tönkre és vették el a hajlékukat és a gyermekeik ellátásához szükséges utolsó filléreket is. Mondjon le Polt Péter most, követeljük a „Völner-Schadl-Rogán-ügy” független, objektív, politikai befolyásolástól mentes kivizsgálását azonnal! - fogalmazott. Magyar Péter szerint a regnáló hatalomnak, hogy a regnáló hatalomnak a nép szemébe kell néznie és vállalnia kell a politikai és jogi felelősséget az elkövetett hibákért és még inkább a bűnökért. – Mutassuk meg együtt, hogy Magyarország nem a Rogán Antalok, nem a Tiborcz Istvánok, nem a Polt Péterek és a Döbrögki, hanem sok millió jóérzésű magyar ember és a Ludas Matyi hazája! Mutassuk meg a magyaroknak, hogy van fény az alagút végén! – zárta mondandóját.

Elég parázs a hangulat, este fél 7-re előtt már legalább háromezer ember jelent meg a tüntetésen. A résztvevők többsége, körülbelül háromnegyede fiatal. Egyre többen is vannak, amikor a menet fél 7 után elindult az Országház felé, 4-5 ezren is vonulhattak már.

Magyar Péter haladt az élen, az Alkotmány utca 11. magasságában felpattant egy kerítésre és elkiáltotta magát, hogy hol áll meg a tömeg a Kossuth téren. Almát evett, mert egészséges.

 Arról semmit nem árult el, hogy a Kossuth téren mi lesz a program, de árad a tömeg, háromnegyed 7-re már tízezer ember is kint lehetett. Ekkor a tömeg a Vértanúk tere, a Nagy Imre-szobor felé vette az irányt, újra felcsendült a Mi vagyunk a Grund.  

Magyar Péter a Vértanúk terén aztán újra tartott egy beszédet, – Az egész magyar nemzet és talán a világ szeme van most rajtunk. Magyarországot gyakran hívják következmények nélküli országnak.

Soha semminek nincs következménye. Soha semmilyen ügy nincs lezárva vagy megoldva. Soha nem lesznek vagy lettek eddig a valódi felelősök felelősségre vonva. Ennek most vége

 – kezdte beszédét. Felidézte, hogy pár nappal ezelőtt Orbán Viktor azt közölte a Rogán Antalt érintő kérdésre, zsebre dugott kézzel annyit talált válaszolni, hogy én miniszterelnök vagyok, tévésorozatokkal nem foglalkozom. Éppen ezért felvetődött benne a kérdés, hogy mivel foglalkozik a miniszterelnök. – Miért nem szólal meg a volt igazságügyi miniszter egész országot érintő korrupciós botrányában, mármint nem a miniszteré, hanem az ő általa elmondott korrupciós botrányban?

(Kérdésre válaszolva: Orbán Viktor mindeközben élőben nézi a Magyarország–Koszovó futballmeccset, amelyre Szijjártó Péter is benézett – a szerk.)

Mi az az ingerküszöb, ami az embereket még megérinti ebben az országban? Miért van nekünk ügyészségünk és igazságszolgáltatásunk egyáltalán, ha az igazságügy miniszter beismeri, hogy hozzányúltak a nyomozati anyagokhoz az évtized legsúlyosabb korrupciós bűncselekményében, amelyben kiderült, hogy a végrehajtók vezetője Rogán Antal propagandaminiszter embere volt. Miért van nekünk ügyészségünk és igazságszolgáltatásunk egyáltalán, ha maga Rogán Antal propagandaminiszter dönti el, hogy milyen tartalmú nyomozati anyag kerülhet majd a bíró elé?

Mi kell még ahhoz, hogy világossá váljon, hogy felnyíljon minden magyar ember szeme, hogy ma egy maffia kormányoz Magyarországon?

 - firtatta. Amikor ahhoz a részhez ért, hogy

Orbán Viktor családja 3000 milliárd forintos vagyon felett diszponál, Erre vágta rá egy helyszíni álló 70 éves asszony – Ezért ment a fiam Kanadába, hogy rohadnának meg.

Magyar Péter azzal folytatta, tudja hogy az emberek már semmin sem lepődnek meg. Már nagyon kevés dolog éri el a magyar emberek ingerküszöbét. – Már semmiről nem hiszik el, hogy lehet következménye, mert már megszokták ezt a rendszert. A rendszert, ahol minden csoda csak három napig tart, ahol nincsenek igazi felelősök, és ahol Polt Péter ügyészsége asszisztál a rendszerhez köthető korrupciós ügyekhez – mondta. Azt hangoztatta, azért vannak itt, hogy egyszer ne léphessen túl a hatalom a kínos ügyeken. Ezt követően kiállást sürgetett a betegekért, az orvosokért, a diákokért, a családokért, a vagy éppen bíróságon dolgozó bírókért, leírókért és ügyészekért, akik politikai nyomás alatt kénytelenek végezni a munkájukat.

Beszédének egy pillanatában egy perces néma csendet kért Vásárhelyi János öngyilkosságba hajszolt áldozatától. „Nem fogjuk annyiban hagyni, nem úszhatják meg a valódi felelősök, nem úszhatja meg Balog Zoltán, nem úszhatja meg Rogán Antal, és nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor sem!” - fogalmazott. Egyúttal követelte, hogy az Orbán-kormány és annak tagjai nézzenek a magyar emberek szemébe, vállalják a jogi és politikai felelősséget és távozzanak a hivatalukból.

Magyar Péter egyúttal meghirdette a következő megmozdulást, ezt április 6-án szombaton 15 órakor tartják.

– Követeljük több százezren, hogy a kormány adja vissza a hatalmat a népnek, adja vissza a választási lehetőséget,

hogy egy boldog országot építhessünk a gyermekeinknek és az unokáinknak! - zárta beszédét Magyar Péter.

Bár a demonstráció ezután véget ért, kis túlzással több száz ember kezdett el várni arra, hogy szelfizhessen egyet Varga Judit volt férjével. Magyar Péter egyébként egy olyan teherautó platójáról szólt a tüntetőkhöz, amelyet a színész, Nagy Ervin vezetett. Odament Magyar Péterhez a Hír TV stábja is, amire válaszul a tömeg éktelen pfújolásba kezdett. Sokan nézik is a Hír TV adását, hogy élő kapcsoláskor még intenzívebben rázendítsenek. Nem mellesleg ekkor Magyar Péter sietett a stáb segítségére.

Varga Judit volt férje azután hirdetett tüntetést, hogy kijött a fővárosi ügyészségről az újbóli meghallgatása után, előtte pedig nyilvánosságra hozta azt a hangfelvételt, amelyen Varga Judit, a volt felesége, korábbi igazságügyi miniszter  Rogán Antal érintettségéről beszél a Schadl-Völner-ügyben.