Hajdú Péter;kormánypropaganda;Varga Judit;Magyar Péter;

Katonás rendben adják le Varga Judit frizbis interjúját a kormánypárti tévécsatornák

Egész pályás letámadás zajlik az exminiszter exférje ellen.

Teljes csatasorba állt a kormányzati propaganda Magyar Péter ellen: miután Varga Judit Rogán Antal ismerőse, Hajdú Péter Frizbi című műsorában magyarázta 105 percen keresztül azt, hogy a NER-ből kicsekkoló exférje hogy s mint bántalmazta őt, a Fidesz több tévécsatornája egy az egyben át is veszi a kormányzati narratíva témájául szolgáló interjút.

A Hajdú Péter YouTube-csatornáján megjelent interjú kikerülésének másnapján - írja összegzésében a Telex - a Hír TV már le is adta az anyagot, nagycsütörtökön főműsoridőben tekinthették meg a propagandacsatorna nézői. Most pedig a Super TV2 is műsorra tűzte húsvéthétfőre, szintén főműsoridőbe.

Az interjú tartalmáról lapunk ebben a cikkben írt. Közügyekről - mint például a Magyar Péter által közzétett hangfelvétel tartalmáról és a kegyelmi botrányról - gyakorlatilag egyáltalán nem esett szó, ellenben a korábbi igazságügyi miniszter hosszan értekezett arról, hogy volt férje egy nárcisztikus, irigy, másokon keresztül felemelkedő, abuzív fenevad, aki őt terror alatt tartotta, a beszámoló alapján pedig lassacskán azt is megkérdőjelezhette az ember, hogy miért ment akkor hozzá és alapított vele családot.

Az interjút Hajdú Péter azzal vezette fel, hogy az „nem a rogáni propaganda része”, de azért mégiscsak úgy sikerült. Kezdve azzal, hogy azt állította, az interjú „a másik fél meghallgatása”, miközben Magyar Péter színre lépése zömmel közéleti témákat érintett, volt feleségét pedig látványosan védte a nyilatkozataiban. Az interjú nyilvánosságra kerülése után már arról írt, hogy ő soha nem ütötte meg Varga Juditot, aki viszont őt sokszor.

Varga Judit nyilatkozatának ellentmondásairól többek között itt írtunk korábban.