Komárom;rosszullét;akkumulátorgyár;

2024-04-02 13:42:00

Nem került veszélyes anyag a levegőbe a komáromi akkugyárnál, mindenkit hazaengedtek

Ettől függetlenül kivizsgálják, hogy mi okozta a rosszullétet. 

A komáromi akkugyár összes dolgozóját hazaküldték a kórházból - közölte egy, lapunkhoz is eljutattott közleményében az üzemet fenntartó dél-koreai cég, az SK magyarországi leányvállalata.

Mint korábban mi is hírt adtunk róla, március 31-én az SK ON nyolc alkalmazottját kórházba szállították, miután munka közben fejfájásra panaszkodtak.

A cég jelezte, hogy a Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Komáromi Rendőrkapitányság még aznap kiszállt a helyszínre és mobil laboros méréseket végzett az SK On Hungary Kft. telephelyén. Ezek egyértelműen megerősítették, hogy nem volt kimutatható határérték felett veszélyes vegyi anyag jelenléte. Azt hangoztatták, mindent megtesznek annak érdekében, hogy mind munkatársaik, mind a komáromi lakosok biztonsága ne kerüljön veszélybe.

Éppen ezért a hatósági laboreredményektől függetlenül belső vizsgálatot rendelnek el, hogy azonosítani tudják a probléma eredetét, illetve a megelőzés érdekében további biztonsági intézkedéseket hajtanak végre. 

A vasárnapi nem az első példa volt tömeges rosszullétre a cég valamelyik magyarországi üzemében. Mint korábban hírt adtunk róla, Iváncsán tavaly nyáron a még épülő üzemben több dolgozó is veszélyes anyagokat lélegzett be, emiatt többen hánytak és hasmenésük lett.