Budapesti Ügyvédi Kamara;Karsai Dániel;

2024-04-03 12:12:00

Befejezi ügyvédi tevékenységét és kilép a Budapesti Ügyvédi Kamarából Karsai Dániel

A gyógyíthatatlan ALS-betegségben szenvedő alkotmányjogász döntése az Emberi Jogok Európai Bíróságán folyamatban lévő, életvégi döntések szabadságáról szóló ügyet nem érinti.

Abbahagyja ügyvédi tevékenységét, egyúttal kilép a Budapesti Ügyvédi Kamarából Karsai Dániel ALS-beteg alkotmányjogász, aki régóta azért küzd, hogy ha eljön az idő, méltósággal vethessen véget az életének – írja a Telex.

Az ügyvédi iroda közleménye szerint Karsai március 31-én fejezte be a munkát, és a Karsai Dániel Ügyvédi Iroda taggyűlése ezt egyhangúlag elfogadta. Döntése az iroda működését és az Emberi Jogok Európai Bíróságán folyamatban lévő életvégi döntések szabadságáról szóló ügyét sem érinti. A képviseletét továbbra is ellátják.

Frank Evelyn irodavezető a Telex megkeresésére azt mondta, Karsai Dániel már nem tud annyi energiát fordítani a munkájára, mint eddig.

Karsai Dániel a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságán indított pert, hogy méltósággal fejezhesse be az életét. Magyarországon az aktív eutanáziát tiltják a jogszabályok. Az ügyét novemberben kezdte tárgyalni a strasbourgi testület, és Karsai abban bízik, hogy májusban ítéletet hoznak.