kórház;oxigén;tüdőgyulladás;Karsai Dániel;

Karsai Dániel tüdőgyulladást kapott, már enélkül is nehezére esik az érthető beszéd

A gyógyíthatatlan ALS-betegségben szenvedő alkotmányjogász kórházban van, légzését oxigénnel segítik. Egyelőre nem tudni, mikor térhet haza.

Túl van egy tüdőgyulladáson Karsai Dániel – közölte öccse, Karsai Péter az Énbudapestemmel. Mint mondta, úgy tűnik, kezelni tudták az akut betegséget, jelenleg plusz oxigént kap egy légzéssegítő eszközön keresztül. Ez nem azt jelenti, hogy lélegeztetőgépre kötötték, csak könnyítenek a helyzetén.

Karsai Péter arról is beszélt, hogy napszakról napszakra változik testvére állapota. Emlékeztetett, bátyja  az amiotrófiás laterálszklerózis (ALS) nevű betegséggel él, ami azt jelenti, hogy a teste fokozatosan leépül a központi idegrendszer mozgató idegsejtjeinek elhalása miatt.

Szerdán volt – ha lehet ilyet mondani – a legjobb időszaka. Ha nehezen is, de érthető mondatokat tudott megfogalmazni. Hatalmas energiába kerül neki az érthető beszéd, néhány óra után el is fáradt. Az orvosok sem tudják, mikor lesz olyan állapotban, hogy hazaengedjék – tette hozzá az alkotmányjogász öccse.