Budapest;Karácsony Gergely;Vitézy Dávid;óriásplakátok;Kelenföld;

Vitézy Dávid a városcsúfító gigareklámokat és a felelőtlen ingatlankiárusítást is számon kéri Karácsony Gergelyen

A saját bevallása szerint nem fideszes főpolgármester-jelölt ígérete beváltására kéri Budapest jelenlegi ellenzéki vezetőjét, legalább a főváros saját épületein.

„Újabb hirdetés éktelenkedik a kelenföldi kollégium épületén” – írja felháborodott Facebook-posztjában Vitézy Dávid, akinek több problémája is van az újbudai toronyépülettel, és Karácsony Gergely regnáló főpolgármesterrel, mint hozzátette, nem először. A városvezetői posztra bejelentkezett, az LMP és egy civil szervezet által támogatott aspiráns egyrészt az arra kihelyezett óriási reklámhálót, másrészt az ingatlan tervezett privatizációját kritizálja.

Amint arról lapunk is beszámolt Karácsony Gergely még márciusban egy Facebook-videóban ígérte meg, hogy megvédi Budapestet az épülethálókra erősített gigahirdetésektől. – Odáig is elment, hogy ha kell, a saját kezével fogja levágni őket. Ekkor hívtam fel a figyelmet, hogy a Fővárosi Önkormányzat saját kelenföldi kollégiumépületét is hirdetőoszlopként használja. Azóta se történt semmi, egy hirdetést se vágott le saját kezével a főpolgármester,  a kelenföldi kollégiumon viszont épp tegnap cserélték le újabb hirdetésre az épülethálót – hívta fel a figyelmet Vitézy Dávid.

A választáson riválisként fellépő, a fideszes kormány volt közlekedési államtitkára szerint őt is zavarják a város egészét, így a külső kerületeket is elcsúfító óriási méretű reklámhálók, és Karácsony Gergelynek azt javasolja, hogy „teátrális gesztusok helyett inkább éljen a jogával: legalább a főváros saját épületeiről tüntesse el a reklámokat”.

A kelenföldi épületen jelenleg is látható, eladást hirdető tábláról Vitézy Dávid közölte: az épületet nem kiárusítani kellene egy újabb hotel vagy bevásárlóközpont számára, hanem ingatlanberuházókat bevonva megfizethető lakásokat vagy kollégiumi férőhelyeket kellene itt létrehozni. „Azt kérem, hogy a főváros vezetése vonja vissza a kollégium értékesítésre kiírt pályázatot, és ne adja el az épületet felelőtlenül, az önkormányzati ciklus utolsó heteiben” – fogalmazott a főpolgáremster-jelölt.