oktatás;vezetés;jogosítvány;autósiskola;

Az Orbán-kormány rájött, hogy akár százmilliárd forintba is kerülhetne a középiskolásoknak ingyen adott jogosítvány, szóval villámgyorsan ejtette is a tervet

Oktató sincs elég.

Ötezer oktató 30-60 órában megközelítőleg 100 ezer fiatalnak (a 17-19 év közötti korosztály létszáma ugyanis évente 110-150 ezer fiatal lehet), nagyjából fél év alatt tudná a jogosítvány megszerzését biztosítani, de akkor senki mást nem tudnának oktatni. Ráadásul a költségvetésnek 70-100 milliárd forintba kerülne az egész – szemléltette Böröcz Mátyás, a Magyar Autósiskolák Szövetségének országos elnöke a Portfolió kérdésére, miért lehetetlenség Tuzson Bence , hogy a magyar állam minden középiskolásnak ingyen biztosítsa a jogosítvány megszerzését.

Az igazságügyi miniszter március 14-én jelentette be, szeptember 1-jétől a magyar állam ingyenesen biztosítja a jogosítványt a középiskolásoknak. de aztán fél nappal később visszavonta ígéretét. Böröcz Mátyás elmondása szerint a kollégái Maruzsa Zoltán oktatásért felelős államtitkárral is találkoztak, hogy előadják a kétségeiket a terv sikerét illetően.  Oktató sincs elég – fűzte hozzá –, közülük ugyanis sokan elmentek buszt vezetni azóta, hogy a tömegközlekedési cégeknél megnőttek a fizetések.

Egyébként egy jogosítvány megszerzése jelenleg 400 ezer-1,1 millió forint közt mozog. Minél kisebb a település, annál kevesebbe kerül, azonban ajánlatos a nagyvárosi rutint megszerezni, főleg a biciklisek, az elektromos rollerek, vagy éppen a segwayek megjelenése miatt.