Fidesz;KDNP;Dunaújváros;önkormányzati választás;

Fellázadt a dunaújvárosi KDNP a Fidesz egykori MSZP-s polgármesterjelöltje miatt

Kis Péter, a KDNP helyi elnöke leszögezte, Magyar András jelölését nem tudják támogatni.

Tovább mélyültek az ellentétek a belső feszültségekkel terhelt dunaújvárosi Fidesz-KDNP-ben, miután polgármester-jelöltet állítottak, azonban Kis Péter, a KDNP helyi elnöke szerint a pártszövetség jelöltje alkalmatlan a feladatra – írja a dunaujvaros.com.

A portál birtokába került levelében Kis Péter világosan kimondta, ők nem kérnek Magyar Andrásból, aki 2022-ig az MSZP dunaújvárosi elnöke volt. Egész pontosan úgy fogalmazott,

„Magyar András jelölését a KDNP Alapszervezet Dunaújváros magam és a tagjaink nevében nem tudom, nem tudjuk támogatni”.

A portál szerint a KDNP-s vezető leveléből emellett kiderül, hogy a döntéseket nem helyben, hanem a Fidesz budapesti központjában hozzák meg, amit megválasztása esetén Magyar Andrásnak is végre kellene hajtania.

„El nem tudom képzelni azt a városvezetést, amiben egy baloldali beállítottságú, baloldali szavazókat megszólító polgármester a Fidesz országos választmányától kapott instrukciók alapján vezeti Dunaújvárost”

– áll a levélben.

A dunaujvaros.com információi szerint Lőrinczi Konrád, a Fidesz egyetlen egyéni mandátumot szerzett képviselője sem volt hajlandó Magyar András csapatában elindulni, és faképnél hagyta párttársait.

A portál felidézi, hogy a dunaújvárosi szervezetben már ezt megelőzően is állandóak voltak a belső feszültségek, ami akkor csúcsosodott ki, amikor a bizottsági pozíciókon összeveszve Gombos István korábbi alpolgármester kilépett a Fidesz frakcióból.

A KDNP Fejér vármegyei elnöke szerint Magyar András az ő jelöltjük

„A sajtóban megjelent híresztelésekkel ellentétben a Fejér vármegyei településen a június 9-i önkormányzati választásra történő jelöltek állítása során nem alakult ki ellentét a Fidesz és a KDNP között, a pártszövetség közös jelölteket állít Dunaújvárosban” – olvasható a Kereszténydemokrata Néppárt lapunkhoz is eljuttatott közleményében.

Abban Nyikos László, a KDNP Fejér vármegyei elnöke gyakorlatilag felülírja a KDNP dunaújvárosi elnöke, Kis Péter által elmondottakat, s kijelentette: „Ezúton is rögzítjük, hogy a Kereszténydemokrata Néppárt dunaújvárosi polgármesterjelöltje Magyar András. A KDNP álláspontja szerint ugyanis Magyar András a legjobb választás Dunaújváros és a Dunaújvárosban élők számára. Ő az a személy, aki végre valódi fejlődést tud hozni a városnak az elkövetkező évekre.”

– Sajnálatosnak tartjuk, hogy a KDNP dunaújvárosi csoportja jelenlegi vezetőjének magánvéleményét a baloldali sajtó úgy próbálta beállítani, mintha az a Kereszténydemokrata Néppárt álláspontja volna – írta Nyikos, aki azzal is próbálta nyugtatni a párt híveit, hogy ők valójában az összetartásban hisznek, nem pedig a széthúzásban. Az összetartást azzal illusztrálta, hogy szerinte az elmúlt öt évben a dunaújvárosi embereknek végig kellett nézniük „a baloldal semmittevését és szeretett városuk hanyatlását”, de most ők mindent elkövetnek majd, hogy a helyieknek ezt ne kelljen tenniük újabb öt évig.