engedély;nyár;Nemzeti Közlekedési Hatóság;Főtaxi;Uber taxi;

Zöld jelzést kapott az Uber, nyár elején már hívhatók

A személyszállítás piacán a Főtaxival együttműködő cég saját sofőrökkel önálló alkalmazással készül.

Várhatóan a nyár elején indul Budapesten a Magyarországon újra megjelenő, most a Főtaxival együttműködő Uber szolgáltatása – erősítette meg  a Telexnek a taxis cég magyarországi részlegét képviselő kommunikációs ügynökség, hogy a Budapesti Közlekedési Központ után 2024. április 16-án a Nemzeti Közlekedési Hatóságtól is zöld jelzést, azaz diszpécserszolgálati engedélyt kaptak.

Az Uber csapatának most sofőröket kell toboroznia a platformra, amelyhez a jelentkezők már napokon belül csatlakozhatnak. A taxiscég engedélykérelmét februárban nyújtotta be az F Mobilitás Kft., a Főtaxi leányvállalata. A Főtaxi nemrég belső levélben nyugtatta sofőrjeit, hogy az Uber visszatérésével csak még jobban járnak majd. mert szerintük ez nekik is több fuvart és bevételt jelent majd, ráadásul a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, a Balaton Sound, a Sziget Fesztivál hivatalos taxiszállító partnerei továbbra is ők lesznek.

Az Uber tervei szerint alkalmazásuk különállóan működik majd a Főtaxiétól, azon az Uber sofőrjeit lehet hívni, akik Uber Taxival szállítják majd az utasokat. Ez ellentmond annak, amiről Nagy Elek, a Főtaxit tulajdonló Lexholding Zrt. igazgatóságának elnöke az együttműködés bejelentésekor beszélt, hogy ügyfeleik hamarosan a Főtaxi mellett már az Uber applikáción keresztül is igénybe vehetik szolgáltatásaikat.