feljelentés;felújítás;Lánchíd;Budai Gyula;

Budai Gyula kapott egy levelet, aztán elment feljelentést tenni a Lánchíd felújításával kapcsolatban

Szerinte a levélben foglaltak felvetik a hivatali vesztegetés bűncselekményét.

Feljelentést tett Budai Gyula a Lánchíd felújításával kapcsolatban - ezt a fideszes országgyűlési képviselő maga közölte szerdán a Facebook-oldalán. A politikus a közösségi oldalára feltöltött videóban azt mondta, kapott a napokban egy levelet, amely fontos információkat tartalmaz a Lánchíd felújításával kapcsolatban. A levélben foglaltak Budai Gyula szerint felvetik a hivatali vesztegetés bűncselekményét, ezért - mint mondta - kedden hivatali vesztegetés bűncselekménye miatt feljelentést tett a Nemzeti Nyomozó Irodánál. –Csatoltam a levelet és kértem a hatóságot az eljárás lefolytatására - tette hozzá.

Budai Gyula felidézte, hogy a Nemzeti Adó és Vámhivatal 2023 novembere óta folytat nyomozást Vig Mór ügyvéd és társai ellen, költségvetési csalás bűncselekményei miatt. – A sajtóban megjelent információk szerint Vig Mór ügyvéd cége milliárdos tételben kapott utalást a Lánchíd felújítását végző A-Híd Zrt.-től, amelyet ezt követően Vig Mór egy magánszámlára és az ügyvédi letéti számlájára utal tovább, és ebből 900 millió forintot vett fel készpénzben – magyarázta.

Hangsúlyozta azt is, hogy a napokban megjelent Kehi-vizsgálat megállapítása szerint a Lánchíd felújítását végző A-Híd Zrt. több részletben másfél milliárd forintot utalt át Vig Mór cégének. Az első utalás 2020 novemberében történt, a legutolsó pedig 2022 januárjában - jegyezte meg.

Budai Gyula elmondta továbbá, hogy a levélíró információi szerint Vig Mór a Mammut áruházba járt be elszámolni egy biztonsági cég irodájába, amely biztonsági cég kapcsolatban áll az A-Híd Zrt.-vel. – Az elszámolás a biztonsági cég vezetőjével történt. A levélíró információi szerint ebből a pénzből jelentős összegek kerültek át a fővároshoz - mondta.

Mint nemrég megírtuk,. az ügyben készült Kehi-jelentés célja hivatalosan az volt, hogy kiderüljön, a felújításhoz az Európai Beruházási Banktól felvett hitel felhasználása megfelelt-e a gazdasági stabilitásról szóló törvénynek, de a hitelfelvétel körülményeiről, a szerződéskötésről – amely egyébként még Tarlós István főpolgármesteri idejére esett – egy szó sem esik.